banci faliment

sursa foto:  www.ziaruldeiasi.ro

Vești bune din SUA! Acțiunile bancare americane au început să își revină după declinul provocat de falimentul Silicon Valley Bank

După declinul puternic de luni, acţiunile bancare americane şi-au revenit marţi, titlurile băncii regionale First Republic urcând cu 25%, iar cele ale Charles Schwab urcând cu 11%, ca urmare a temperării îngrijorărilor investitorilor, după falimentul Silicon Valley Bank.

 

 

O altă bancă regională importantă, PacWest, şi-a revenit la rândul ei, cu o creştere a preţului acţiunilor de peste 30%. Titlurile Charles Schwab au urcând cu aproximativ 11%, după ce luni au scăzut cu aproape 12%.

Aceste reveniri au avut loc în urma declinului puternic de luni al acţiunilor băncilor regionale, înregistrat chiar şi după ce autorităţile de reglementare din SUA au luat măsuri extraordinare pentru a-i susţine pe toţi deponenţii de la Silicon Valley Bank, aflată acum sub administrare specială.

KRE a consemnat luni cea mai mare pierdere într-o singură zi din martie 2020, scăzând cu 12,3%. First Republic a pierdut cel mai mult luni, scăzând cu 61,8%.

Preşedintele executiv Jim Herbert a declarat pentru CNBC că banca nu înregistrează ieşiri mari şi funcţionează ca de obicei. Banca a anunţat duminică că a primit lichidităţi suplimentare de la JPMorgan şi Rezerva Federală.

Analistul economic Adrian Negrescu: ‘Prăbușirea Silicon Valley Bank a generat un fior în sistemul financiar american. Nu mă aștept ca în 2023 băncile românești să aibă probleme’

Declaraţiile încrezătoare ale directorilor financiari au părut să sprijine creşterile de marţi ale acţiunilor.

CEO-ul CEO-ului Charles Schwab, Walt Bettinger, a declarat că firma înregistrează intrări ”în număr semnificativ”.

Între timp, CEO-ul KeyCorp, Chris Gorman, a declarat marţi că banca sa nu a înregistrat ieşiri semnificative de depozite în ultimele zile şi că de fapt primeşte intrări de numerar de la persoane fizice.

Cu toate acestea, acţiunile First Republic au coborât sub maximele zilei, pentru că S&P Global a revizuit ratingul de credit al băncii, cu implicaţii negative, invocând fluxuri de depozite volatile.

Alte acţiuni ale băncilor regionale, inclusiv Western Alliance şi KeyCorp, şi-au pierdut majoritatea creşterilor, dar au rămas încă în teritoriu pozitiv.

Zions Bancorp a inversat creşterea acţiunilor şi a intrat în teritoriu negativ.

Pe lângă sprijinirea depozitelor de la SVB şi Signature Bank, care a fost închisă la rândul ei duminică, autorităţile de reglementare federale au anunţat şi măsuri pentru a stabiliza sistemul bancar mai larg.

Unul dintre acestea este Programul de finanţare a băncilor la termen al Fed, care va permite băncilor să schimbe anumite active de înaltă calitate în numerar, fără a înregistra pierderi la valoarea de piaţă.

Şi, în timp ce scăderile de luni ale acţiunilor băncilor regionale au arătat că mulţi investitori nu erau convinşi că mişcările autorităţilor de reglementare vor fi suficiente pentru a opri mai multe retrageri din depozitele bancare, nu pare să fi existat retrageri pe scară largă de la bănci în ultimele zile, potrivit analistului Raymond James, Daniel Tamayo, scrie news.ro

Olaf Scholz îi liniștește pe germani după prăbușirea Silicon Valley Bank: ‘Nu există niciun motiv real să ne îngrijorăm prea mult’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare