sursa foto:  G4Media.ro

Cozmin Gușă: ‘Dacă eu aș fi astăzi Președintele țării sau șeful serviciilor, aș detașa ofițeri activi la companii precum Transgaz și Romgaz’

Analistul politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, a făcut o serie de dezvăluiri în cadrul unei emisiuni TV: ”Se discută foarte serios preluarea, în următoarea perioadă, a participației în Petrom de către Gazprom. Suspiciunea unei influențe din Est se va confirma”. 

 

”O să spun o treabă paradoxală, întorcându-mă la privatizarea Petrom: aș prefera să fie căpușat de către români decât de către austrieci, cum este astăzi, în condițiile în care se externalizează profiturile fără să se mai plătească taxele.

Chiar apropo de Transgaz, aș îngurgita mai bine să știu că resursele românești nu sunt căpușate de firme precum OMV. ”Diamantul roz”, apropo de relația cu Moldova – aprecierea mea față de Vicrtor Ponta este către zero sau spre minus… discuțiile inițiale cu Plahotniuc au vizat și distribuția de gaze, nu doar transportul de gaze până acolo. (…)

Plahotniuc ar putea reveni, fiind apropiat de Joe Biden. 

O să vă dau și o bombă. Vă rog să verificați… se discută foarte serios preluarea, în următoarea perioadă, a participației în Petrom de către Gazprom, suspiciunile de la momentul privatizării Petrom și suspiciunea unei influențe din Est se va confirma. Dacă asta se va confirma, și este o marjă de timp până prin iunie să se confirme, această posesie de exploatare – nu doar de gaze, ci și de petrol – se va duce în cu totul altă zonă, de altă orientare geopolitică.

Unde a greșit statul român cu Transgazul a fost la momentul negocierilor literelor B și A din BRUA. Nu am negociat corespunzător cu Bulgaria, care este rolul ei, și nici cu Austria, în așa fel încât gazele transportate prin sistemul Transgaz să nu se oprească în Ungaria, ci să meargă mai departe.
Aici, Liviu Dragnea și chiar și Mihai Tudose au avut intenția bună de a prelua distribuția din Grecia. Din păcate, Transgazul nu a fost lăsat, au câștigat rușii, dar cei doi au fost niște promotori.

Dacă eu aș fi astăzi Președintele țării sau șeful serviciilor, aș detașa ofițeri activi la companii precum Transgaz și Romgaz, care să poată să ne păzească și interesul național”, a spus Cozmin Gușă, conform realitatea.net.

Citește și:

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare