sursa foto:  Facebook.com

Cristian Ghinea, ieșire pe cai mari: ‘PNRR a început. Așa cum am promis, avem proiecte mature și la care deja se lucrează’

Ministrul Investițiilor și Proiectelor, Cristian Ghinea, a anunțat că o sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru construirea a 110 creșe. Ministrul a făcut acest anunț sub sloganul ”#PNRR a Început”.

”Încă o veste bună pentru investițiile din PNRR, după proiectele de autostrăzi și cale ferată, a mai demarat un program extrem de important, cel prin care vor fi construite creșe.
Am alocat 230 milioane euro în cadrul componentei de Educație pentru a construi 110 creșe unde vor putea să meargă aproximativ 9400 de copii, cu prioritate din mediile defavorizate. Recent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că programul este gata de implementare și că deja 128 de autorități locale și-au transmis interesul pentru a primi finanțare. Urmează să fie stabilite detaliile și criteriile pentru selectarea proiectelor care să primească finanțare.
Așa cum am promis, avem proiecte mature și la care deja se lucrează. Acestea primesc inițial finanțare de la ministere iar banii se vor întoarce la buget prin prin prefinanțarea de 1,9 miliarde euro care va intra în țară imediat după aprobarea oficială a PNRR; adică în toamnă. #PNRR a Început”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare