sursa foto:  stirimondene.fanatik.

Cristian Tudor Popescu: Domne, eu sunt șeful. Ce sunt prostiile astea cu testarea din ușă în ușă?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat reacția premierului la propunerile Ministrului Sănătății, Gabrielei Firea și ale Prof, Dr Steinu Cercel.

Cristian Tudor Popescu a criticat dur planul Ministrului Sănătății, Gabrielei Firea și al profesorului Steinu Cercel, de a testa populația chiar la domiciliu.

„Dacă și-a imaginat cineva că în această perioadă sumbră, sinistră va înceta căpăceala politicăs-a înșelat amarnic. Ceea ce am văzut acum a fost un astfel de episod de încăierare politică de imagine.

Domnul Costache a sesizat o posibilitate de a mușca o bucată de capital politic pe contul său, pe cont propriu, fără premierul Orban, fără Guvern, fără președintele Iohannis și atunci a marșat la acest aranjament făcând anunțul respectiv pe care l-ați dat și l-am văzut ieri.

Anunțul în sine, luat ca atare, este o probă de oligofrenie. Aici nu mai e vorba de incompetență. Ca să spui… medic, care salvează vieți, specialist, profesor cu nu știu câte titluri prin străinătate, savant, ca să pronunți ce a pronunțat acest insaseară, că va fi testată expresis verbis toată populația Bucureștiului din ușă în ușă, ca să fie clar, și că avem nevoie de milioane de teste, asta este în mod evident prostie. Își dă seama orice persoană de bun-simț.

Dar domnul Costache a vrut să ia crema cu această declarație, să ia spuma acestei operațiuni de imagine. „Iată cum fac eu Costache acum, fără Iohannis, fără Orban, eu rezolv problema în București”… ca și cum el ar fi fost ministrul Sănătății al Bucureștiului.

De aici începe absurdul. Cum să iei o asemenea hotărâre, restrânsă doar la Capitală? Ce, Covid-19 este numai în Capitală? Am văzut și eu niște reacții pe internet ale unor oameni. Păi, ine, și cu noi ce se întâmplă? Noi ce din țară…

Acum hai să ne gândim… Este bezna minții! Ca să faci cu președinți de scară de bloc… Deci tot mecanismul ăsta a fost pus la punct într-o noapte. Președinții de scară de bloc să vină să cheme oamenii din case, din blocuri, în fața blocului ca să fie testați, sau dacă nu – a răspuns domnul Cercel -, cu Poliția vor fi scoși oamenii din caseși aduși în fața blocului. Cum să faci așa ceva când nu ai lege?

Ești în stare de urgență, s-au dat ordonanțe militare în legătură cu circulația. Merg pe stradă polițiști, mașini blindate, soldați cu arma la gât și acum vine o inițiativă, așa, cetățenească, pentru că nu au nicio calitate, domnul acest Cercel este manager de spital. Vă dați seama reacția oamenilor? Când o să le vină să le bată la ușă și să le spună „Ieșiți, să vă bagam în nas, să vă nu știu ce…!”? „Du-te domne de aici!”

Oamenii deja au sărit și au spus „Ce domne, intrați în casă peste noi?”. Și atunci au schimbat-o cu asta în fața blocului. Deci este o operațiune absurdă…

Ce calitate are primărița Capitalei, doamna Firea, să hotărască în legătură cu astfel de operațiuni? Păi a întrebat cineva Ministerul de Interne? Când scoți oamenii afară din casă ca să le faci ce le-oi face… Asta este o operațiune care ține de Ministerul de Interne, mai ales în condițiile actuale… Hotărăște doa,mna Firea și acel domn care este specialist, este pregătit, în regulă, dar este la urma urmei un manager de spital. Cum hotărăște dânsul astfel de operațiuni la nivelul întregii Capitale? Așa ceva ceva se hotărăște numai de către comitetul acela național de urgență, sau cum se cheamă. Sunt strânși toți factorii de decizie acolo. Cum să hotărască domnul Cercel că de luni începe așa ceva?

Însă în contrapartidă, am putut vedea la acest spectacol de brigadă artistică oferit de domnul Cercel și doamna Firea la primărie, am putut vedea ședința de Guvern filmată astăzi, evident nu întâmplător, pentru că domnul Orban a ținut să spună tuturor „Domne, eu sunt șeful. Ce sunt prostiile astea cu testarea din ușă în ușă? Ale ăluia pe care tocmai l-am demis…”. De aceea a făcut acestă conferință”, a declarat jurnalistul, potrivit digi24.ro.

Vezi și

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare