sursa foto:  stirileprotv.ro

Criza economică bate la poarta UE? Germania se confruntă cu probleme uriașe: ‘Numărul șomerilor a crescut mai mult decât se estima’

Numărul şomerilor în Germania a crescut mai mult decât se estima în august, potrivit datelor oficiale publicate recent, primul declin după ce în ultimele luni piaţa forţei de muncă a fost rezilientă, în pofida mediului economic dificil.

 

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în august cu 18.000, până la cifra ajustată de 2,63 milioane.

Rata şomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a rămas stabilă, la 5,7%. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,7%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să urce cu 10.000.

Vacanţa de vară şi dificultăţile cu care se confruntă economia au afectat piaţa muncii. Cu toate acestea, fundamentele sunt solide„, a apreciat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Andrea Nahles.

În august, erau 771.000 locuri de muncă vacante, cu 116.000 mai puţine decât în urmă cu un an. Deşi Oficiul Federal pentru Muncă a observat o încetinire a cererii de angajaţi în 2022, aceasta rămâne la un nivel ridicat în prezent.

Germania a înregistrat o creştere zero în perioada aprilie-iunie 2023, comparativ cu primul trimestru din 2023, arată datele finale publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), în linie cu estimarea iniţială şi cu aşteptările analiştilor. PIB-ul Germaniei înregistrase un declin de 0,4% în trimestrul patru din 2024 şi o scădere cu 0,1% în primele trei luni din acest an.

Numărul angajaţilor a crescut în iulie cu 15.000 faţă de iunie şi cu 339.000 faţă de iulie 2022, ajungând la 45,92 milioane, a informat Oficiul Federal pentru Muncă.

Principala problemă a economiei germane o reprezintă lipsa de angajaţi.

Germania este victima propriului succes, are deficit de forţă de muncă pur şi simplu, deoarece a avut până acum atât de mult succes în utilizarea potenţialului său uman„, a apreciat economistul Holger Schmieding de la Berenberg, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare