sursa foto:  stiripesurse.ro

CTP îi atrage atenția lui Vlad Voiculescu în cazul morților de Covid-19: ‘Aruncă aceste afirmații nefondate, fără să aibă dovezi și fără să aibă cifre precise’

Gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu, a greșit ieșind public să anunțe presupuse diferențe între decesele Covid raportate de unele spitale și cele raportate public.

”Înainte de a face astfel de afirmații, n-ar fi fost normal să dea un telefon: uite băi, mie îmi ies 500 în plus, băi, Colentina, cum e? Hai să vedem, să luăm hârtiile”.

Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu au discutat, la Piața Victoriei, cu ascultătorii Europa FM, despre declarațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a spuscă există diferența majore între numărul deceselor Covid raportate de unele spitale și cele raportate public, oferind ca exemplu Spitalul Colentina și ROL  2.

”Domnul Voiculescu a spus așa: Vedeți că metodologia de anul trecut e greșită, sunt mult mai mulți morți care nu sunt în scripte. Va să zică, acest lucru pe care îl afirmă dânsul, că nu este exclus să fie mii de morți mai mult, este un lucru care se întâmplă de anul trecut. Din anul ăsta, de când domnul Voiculescu este ministrul Sănătății, au trecut 4 luni, n-a putut în 4 luni să observe această discrepanță? A văzut-o când? Când s-a format grupul de lucru despre care ne vorbește dânsul, ca să cerceteze”.

Vlad Voiculescu ar fi trebuit ca, înainte de a ieși public și a vorbi despre acest subiect, să aibă toate informațiile, mai spune Cristian Tudor Popescu:

”Nu e nicio filosofie, ți-au trebuit 4 luni ca să bagi aritmetica asta? Ai întrebat, cu grupul tău, ai întrebat la Colentina, la spital? (…) ROL 2, a făcut așa ceva? (…) Dar să iasă pe ecran a avut timp și să spună că sunt mii de morți. (…) Nu pot să cred, când vezi ce face, aruncă aceste afirmații nefondate, fără să aibă dovezi, fără să aibă cifre precise, fără să fi discutat cu organele în cauză, (…) n-a discutat cu nimeni, în schimb le aruncă pe piață când? După ce este demis și spune că, dacă n-ar fi fost demis nu le arunca”, informează europafm.ro

Citește și: Vlad Voiculescu susține că sunt sute de morți de Covid-19 la Spitalul Colentina, care nu au fost raportați: ‘Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare