Cum să vă curățați ceasul

Când v-ați luat ultima oară un moment pentru a lua în considerare starea ceasului dvs.? Ceasul dvs. este murdar. Trăiește pe o parte interactivă și în general descoperită a corpului dvs., care se întâmplă să fie și podul dintre cot și partea corpului dvs. care atinge cel mai mult lumea din jur. Ca și în cazul mașinilor, hainelor și accesoriilor, ceasurile trebuie curățate.

Vestea bună este că nu este atât de greu să vă păstrați ceasurile curate și avem câteva sfaturi simple și practice pe care le puteți face de acasă. Înainte de a începe, vă rugăm să luați în considerare următoarele. În primul rând, înainte de a face pași dincolo de ștergerea amprentelor, dacă doriți să urmați pașii de mai jos, trebuie să înțelegeți starea ceasului într-un mod specific. În timp ce următoarele sunt concepute pentru a introduce cantitatea minimă absolută de umiditate și abraziune în ceas, va fi totuși prudent să aveți unele asigurări ale rezistenței la apă și starea generală a unui ceas bărbătesc. Acest lucru este extrem de important dacă doriți să curățați ceasurile de epocă, pentru care umiditatea este în general un lucru foarte rău.

Având în vedere acest lucru, nu vor exista cârpe umede și, cu siguranță, nici o sugestie ca să puneți ceasul sub robinet pentru a-l clăti. În timp ce unele ceasuri de bărbați pot fi într-adevăr tratate în acest mod, am ales să adoptăm o abordare mai ușoară. Să aruncăm o privire la ce veți avea nevoie.

Trusa simplă de acasă pentru curățarea ceasurilor

  • O perie specifică ceasului sau o periuță de dinți cu peri moi, de preferință una care a fost utilizată (deci extra moale) și apoi curățată și uscată cu atenție înainte de a merge oriunde în apropierea ceasului
  • Scobitori
  • O cârpă curată din microfibră
  • Un pachet de șervețele sanitare simple anti-bacteriene și ecologice

Pasul 1: Inspectați ceasul

Curățarea ceasului este un moment excelent pentru a vă aproapia (de preferință cu o lupă simplă) și pentru a arunca o privire asupra stării ceasului. Căutați daune care ar putea permite pătrunderea umezelii. Acordați o atenție specială stării coroanei sau a altor părți în mișcare. La fel, uitați-vă la marginea cristalului (unde este montat pe carcasă). Dacă cristalul dvs. are crăpături sau chiar orice zonă vizibilă în care nu este conectat ferm la carcasă, ceasul dvs. trebuie inspectat și întreținut profesional (și apoi curățat).

Pasul 2: Scoateți brățara sau cureaua

Presupunând că vă simțiți confortabil, îndepărtați brățara sau cureaua de pe ceas cu un instrument adecvat pentru arcuri. Acest lucru vă va permite să accesați una dintre cele mai murdare părți ale ceasului, partea interioară și legătura finală a brățării. Scoaterea brățării va face atât ceasul, cât și brățara mult mai ușor de curățat. Indiferent de montura pe care o preferați, scoateți-o și puneți-o lateral pentru o clipă.

Pasul 3: Ștergeți ceasul

Luați unul dintre șervețele și ștergeți cu atenție fiecare fațetă, colț, gravură și margine. Nu trebuie să dureze mai mult de un minut sau două și, cu ceasul în cea mai mare parte curat, veți putea vedea mai bine zonele mai pline de murdărie.

Pasul 4: Apucați-vă de scobire (sau periat)

Dacă aveți murdărie lipicioasă care nu s-a desprins odată cu ștergerea, luați o scobitoare și tăiați vârful fragil. Apoi, înfășurați scobitoarea în marginea șervețelului și apăsați ușor marginea mai tare în zonele cu probleme (asigurându-vă totodată că scobitoarea nu se rupe). Dacă curățarea a desprins unele resturi, periați-le ușor cu peria sau periuța de dinți cu păr moale. Rețineți că metalele mai moi pot fi zgâriată cu o scobitoare, deci este mai bine să fiți cât mai minuțios cu ștergerea, în special pe carcasele din metale prețioase.

Pasul 5: un finisaj din microfibră

Finalizați curățarea cu o cârpă din microfibră moale și curată, care poate absorbi rapid orice exces de umiditate (și vă poate ajuta cu uleiurile de pe piele în timp ce țineți ceasul). Înfășurați cârpa în jurul degetului și folosiți unghia pentru a vă asigura că pânza pătrunde în toate acele locuri greu accesibile, cum ar fi marginea cadrului, marginea de cristal, precum și urechile interioare și cusătura din spate.

Acum aveți un ceas, sperăm, foarte curat. Pentru cei care și-au scos brățara, pașii de mai sus sunt în mare măsură similari pentru curățarea unei brățări, dar puteți începe prin a o scălda în apă caldă cu săpun. Ștergeți-o cu periuța de dinți și apoi așezați-o în pliul unui prosop de hârtie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare