Cum sunt jefuiți șoferii români – Rareș Bogdan spune că s-a ajuns chiar și la crime

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), europarlamentarul Rareș Bogdan, trage un semnal serios.

Potrivit lui Rareș Bogdan, șoferii români de TIR, care transportă marfă în Uniunea Europeană, se plâng de siguranța zonel0r de parcare destinate odihnei.

Astfel, spune Rareș Bogdan, au fost jafuri, amenințări, ba chiar în unele cazuri s-a ajuns și la crime în aceste parcări puse la dispoziția șoferilor de TIR.

În acest sens, europarlamentarul român a interpelat Comisia Europeană, cerând să fie informat cu privire la stadiul aplicării noilor standarde de securitate.

Semnalul tras de Rareș Bogdan:

„Șoferii de TIR români care transportă marfă în UE se plâng în continuare de siguranța zonelor de parcare destinate odihnei. După cum știți, au fost jafuri, amenințări, chiar și crime în aceste parcări.

În ciuda ultimului Regulamentul adoptat de Comisie, Consiliu și Parlamentul European anul trecut și a asigurărilor în privința securității zonelor de odihnă, șoferii de camioane romani nu se simt în siguranță.

Am interpelat Comisia Europeană și am cerut să fiu informat care este stadiul aplicării noilor standarde de securitate.

Totodată, doresc sa știu în ce măsură, procentual, a crescut nivelul minim de servicii de securitate în zonele de odihnă pentru șoferii profesioniști și ce fonduri UE au fost alocate începând cu 2022 pentru creșterea gradului de siguranță”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare