sursa foto:  auto-bild.ro

Cunoscut asigurator, sancționat de autorități! Directorul societății a fost…

Nereguli depistate în lumea asiguratorilor RCA! Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a luat măsuri împotriva societății City Insurance SA, precum și a directorului general al acesteia.

Astfel, ASF a amendat cunoscuta societate de asigurări cu suma de 30.00o de lei, iar pe șeful ei cu 10.000 de lei, din cauza mai multor nereguli identificate, precum „nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA” sau „efectuarea plăţii despăgubirilor în afara termenului legal”.

„În urma analizării rezultatelor controlului inopinat efectuat la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA, Consiliul ASF a decis sancţionarea cu amendă a societăţii şi a directorului general, concomitent cu stabilirea unor măsuri în sarcina societăţii de asigurare. Printre neregulile identificate în cadrul acţiunii de control se numără nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA, efectuarea plăţii despăgubirilor în afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire şi menţinere a rezervelor de daune avizate şi neînregistrarea, la nivelul societăţii, a tuturor petiţiilor adresate de persoanele fizice”, se arată într-un comunicat al Autorității, conform economica.net.

De asemenea, ASF precizează că decizia poate fi contestată în 30 de zile de la data comunicării, fără ca executarea sancţiunilor să fie suspendată pe durata soluţionării contestaţiei.

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.