sursa foto:  .mediafax.ro

Curtea de arbitraj internațional a decis : Romania trebuie sa plateasca datoria fraților Micula !

Șeful guvernului a declarat că a luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. Este vorba de 278 de milioane de euro, bani care trebuie dați fraților Micula.

Frații Micula au pus sechestru pe conturile Romatsa și Nuclearelectrica.Frații Micula au blocat conturile companiei Romatsa pentru suma de 395 de milioane de euro care reprezintă o datorie pe care statul român o are de plătit oamenilor de afaceri după ce aceștia au câștigat un proces la Curtea de arbitraj internațional, arata g4media.

Premierul Ludovic Orban a discutat în ședința de Guvern despre situația ROMATSA, acolo unde angajații riscă să nu-și mai primească salariile.

,, La ora actuala, Romatsa este într-un pericol de a nu mai putea efectua serviciile de navigație aeriană din cauza situației financiare (…)Pierderea certificatului ar crea o problemă la nivel european”, a spus premierul Orban.

,,A doua problemă majoră e apariția unui titlu executor în România, în baza căruia practic au început să fie atacate conturile Ministerului Finanțelor și companii profitabile ale statului român: Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica. Din acest motiv am luat clar decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România”, a adăugat Orban.

,, Am introdus pe ordinea de zi un memorandum pe care va trebui să îl dezbatem, și o hotărâre de guvern pentru a suplimenta bugetul Ministerului Finanțelor din fondul de rezervă al premierul. Acest lucru va goli fondul și am stabilit ca luni să facem o nouă rectificarea de buget pentru a re-alimenta fondul de rezervă al guvernului pentru a face plata către autoritățile locale”, a anunțat Orban, informeaza realitatea.net.

 

Vezi si:

XCLUSIV Lupta pentru bani. Cum se deconspiră lucrătorii din Servicii! Mișcările făcute de angajații SRI și ‘Doi și-un sfert’

EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

Mega-lovitură! Se dau amenzi uriașe pentru această faptă

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare