sursa foto:  omvpetrom.com

Cutremur în OMV Petrom, după boicotul anunțat de români! Își vinde toate acțiunile! Petrom nu va încasa niciun ban

Fondul Proprietatea a anunțat, marți, că își vinde toate acțiunile deținute la OMV Petrom. Este vorba despre un pachet de 1.777.067.726 acțiuni ordinare.

Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic (“FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A (“Fondul”/“Fondul Proprietatea”), anunță demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind intreaga sa participație, reprezentând 1.777.067.726 acţiuni ordinare, deținute de Fond la OMV Petrom S.A., se precizează într-un comunicat al societății.

Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma Tranzacției, a menționat Fondul Proprietatea.

Anunțul Fondului Proprietatea:

„Demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind intreaga participație, reprezentând 1.777.067.726 acțiuni ordinare deținute la OMV Petrom S.A.

Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic (“FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A (“Fondul”/“Fondul Proprietatea”), anunță demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind intreaga sa participație, reprezentând 1.777.067.726 acţiuni ordinare, deținute de Fond la OMV Petrom S.A. („Petrom” / “Societatea”) („Tranzacția”). 

Procesul de plasament va fi demarat imediat.

Erste Group Bank AG si SSIF Swiss Capital S.A. vor acționa în calitate de Joint Global Coordinators și Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română S.A. și Auerbach Grayson and Company LLC vor acționa în calitate de Joint Bookrunners în cadrul Tranzacției („Părțile care acționează în calitate de Bookrunner”).

Sub rezerva plasării tuturor acțiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat și a decontării aferente a Tranzacției, Fondul nu va mai deține acțiuni la Petrom.

Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma Tranzacției.

Rezultatele Tranzacției vor fi anunțate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea prețului și alocările rămân la libera alegere a Fondului și a Părților care acționează în calitate de Bookrunner”.

Despre Fondul Proprietatea

Fondul Proprietatea a fost înfiinţat de Guvernul României în decembrie 2005, pentru despăgubirea persoanelor (n.r. – persoane indreptăţite să deţină acţiuni în Fondul Proprietatea, înaintea listării la bursă) ale căror bunuri au fost expropriate, în mod abuziv, de regimul comunist (în special în cazurile în care restituirea în natură nu a fost posibilă), prin acordarea de acţiuni la Fondul Proprietatea, în funcţie de pierderile suferite.

Fondul Proprietatea este o societate pe acţiuni care funcţionează ca un fond de investiții alternative, înregistrată în România, listată la Bursa de Valori Bucureşti din ianuarie 2011 și pe London Stock Exchange din aprilie 2015, se arată pe site-ul oficial.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare