sursa foto:  realitateaoltului.ro

Un gigant farmaceutic rupe înțelegerea cu Ministerul de Interne

Este probabil o premieră a ultimilor ani! Un gigant farmaceutic rupe înțelegerea cu Ministerul de Interne – o înțelegere extrem de profitabilă de altfel -, după o serie de nereguli scoase la lumină de șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu.

Concret, lanțul de farmacii Catena a anunțat, la 1 ianuarie, MAI că rupe unilateral relația contractuală de furnizare servicii medicale, caz rar întâlnit în ultimii 30 de ani în România, unde fără expepție furnizorii de echipamente și servicii caută contractele atât de avantajoase cu statul român, scrie brasovstiri.ro.

Despre acest caz v-a relatat și Bugetul.ro în luna septembrie a anului 2019. (Citește mai multe AICI)

Ce s-a întâmplat mai exact?

La acea vreme, CRPC Brașov a constatat că două unități ale farmaciilor Catena, farmacie care a câștigat o licitație, la nivel național, cu MAI, refuză să le elibereze o serie de medicamente compensate polițiștilor, deși, prin contractul cu Ministerul de Interne, erau obligate să facă asta.

Conform surselor Bugetul.ro, cele două unități Catena lucrau în două moduri. Una în care spuneau că nu le au pe stoc și îl trimiteau la o altă unitate a lanțului Catena, unde primea medicamentele la preț integral.

A doua – angajații spuneau: „Conducerea ne-a informat că nu putem să dăm curs la aceste rețete. Dacă îl doriți, vi-l dăm la preț integral”.

În apărarea lor, reprezentanții Catena au precizat că este vorba despre un singur produs, anume Xarelto, un medicament folosit pentru a preveni tromboembolia venoasă, și nu despre un produs de cancer, așa cum s-a vehiculat în presa locală.

În filmulețul realizat cu camera ascunsă, angajata farmaciei recunoaște că i s-a impus de conducere să procedeze astfel.

„Acest lanț de farmacii a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii cadrelor MAI. Cu toate că are obligația contractuală de a onora rețetele compensate, aceștia refuză și obligă clienții să plătească contravaloarea produselor. În filmuleț vedeți cum șefa de farmacie recunoaște că li se impune de către conducere să procedeze așa”, declara, la vremea respectivă, Sorin Susanu, șef al Corpului de Control al ANPC și al CRPC Brașov.

Potrivit lui Sorin Susanu, reclamația a fost primită de la un pensionar care ar fi trebuit să beneficieze de aceste servicii și nu din partea IPJ Brașov.

Ulterior, Susanu a depistat și alte nereguli legate de aprovizionarea cu unele medicamente care ar fi trebuit să fie asigurate pentru persoanele aflate în arestul IJP Brașov și care nu erau furnizate. Totodată, în urma contoalelor, s-a mai aflat că prețurile oferite pentru medicamente de lanțul de farmacii era sub prețul pe producător.

Vezi și

EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre OUG-ul dat de Guvernul Orban: ‘Vedeți aici incompetența a două Guverne: PSD și PNL’

Cutremur pe scena politică! Cine va fi viitorul președinte PSD: ‘Sprijin din partea lui Iohannis și al Sistemului’

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare