sursa foto:  bursa.ro

Dacian Cioloș: ‘Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susținut în Parlamentul European’

Liderul grupului Renew din Parlamentul European și copreședinte USR PLUS, Dacian Cioloș, a transmis pe pagina sa de Facebook că ”Ieșirea delegației FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acțiune necesară pentru sănătatea democrației din Europa”.

‘Ieșirea delegației FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acțiune necesară pentru sănătatea democrației din Europa. Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susținut în Parlamentul European – încrederea în Uniune ar fi avut de suferit. Limitarea libertății presei, jongleriile cu fondurile europene, nesocotirea statului de drept și nerespectarea valorilor și regulilor europene sunt linii roșii pentru orice guvern din statele membre, iar Viktor Orban le încalcă de prea multă vreme.
Semnalul de astăzi arată clar că proeuropenii nu mai trebuie să tolereze mici autocrați care își conduc cetățenii în afara UE. Acest semnal a fost dat și de români în nenumărate rânduri de alegeri, când am arătat că viitorul este într-o Uniune Europeană puternică, cu reguli clare respectate în egală măsură de toată lumea”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook

Citește și:

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare