corina caragea

sursa foto:  corinacaregea.ro

De ce ar trebui să mergi în Delta Dunării?

Corina Caragea, prezentatoarea știrilor din Sport de la Pro Tv a mers în vacanță în Delta Dunării și s-a întors fascinată de frumusețile acestui teritoriu de vis. Aceasta povestește pe blogul personal despre experiența ei și le recomandă celor care vor să scape de stres și agitație acest colț al României.

„Am spus că în Bali am văzut cele mai frumoase apusuri. Îmi retrag cuvintele. În Delta Dunării , apusul îți taie respirația! Nu glumesc! Pe o barcă ce plutea pe Lacul Cuibul cu Lebede din Deltă, nu puteam să respir, căci îmi era frică să nu stric spectacolul naturii.

De fapt, în Delta esti doar un spectator silențios, iar pe scena din fața ochilor tăi  intră mii de specii de insecte, reptile, copaci și plante, pești și păsări. Multe dintre aceste păsări te vor însoâi de-a lungul plimbărilor tale cu barca. Delta este un popas important pentru păsările migratoare, dar în afara lor, aici este și casa unui mare număr de specii rare. Cormoranii și pelicanii sunt vedetele Deltei. Să nu faci zgomot, căci se risipește vraja. Relaxează-te și bucură-te de un real muzeu al biodiversității.

Curioasa si calatoare pasionata, am fost la locul din care izvorareste Dunarea, in muntii Padurea Neagra din Germania, dar si la capătul drumului sau de aproape 3000 de kilometri, pe care il face dupa ce traverseaza 4 capitale ale Europei. Noi, romanii, suntem norocosi sa avem acest loc de o frumuseste unica in Europa, unde Dunarea se intalneste cu Marea Neagra de mii de ani, formand un paradis natural – una dintre cele mai frumoase delte.

Iti recomand cateva zile rupte de agitatia oraselor in acest colt al Romaniei. Te vei relaxa total. Probabil ai ocolit acest loc pana acum pentru ca, de exemplu, ai auzit ca vei fi ciuruit de tantari. Un fleac..pe langa ce privelisti iti bucura ochii si ce lectie de biologie vei primi. Mai mult, eu am fost de 2 ori pana acum si nu s-a lipit niciun tantar de mine.

Probabil te-ai gandit ca nu este usor de ajuns – trebuie sa mergi cu masina, sa o lasi in Tulcea si de acolo sa platesti un transfer cu barca cu motor pana pe unul dintre brate. Si asta merita, crede-ma. In 4 ore am ajuns in port, am parcat masina acolo si apoi am mers cu barca pana in Crisan. Transfer cumparat de la hotelul in care m-am cazat mai apoi. In functie de cat timp ai la dispozitie, ar fi bine sa faci o excursie si pana la Padurea Letea si Sulina (la cea mai joasa altitudine din Romania).

In privinta mancarii, iti recomand..Nu! E MUSAI! Sa mananci la localnici, sa ii rogi sa te ajute sa te descurci printre nenumaratele lacuri, sa iti arate spectacolul naturii, care este inclus in patrimoniul mondial al UNESCO. Iti vor fi ghizi intre nuferi, cormorani, egrete, pelicani, lebede, case pe apa, pescari, plante medicinale si plante..carnivore”, scrie Corina Caragea pe blogul său.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare