Sorin Ovidiu Vântu va sta cu anii în cătușe! Decizie definitivă a magistraților

Lovitură grea încasată de fostul mogol Sorin Ovidiu Vântu! Curtea de Apel București a luat o decizie definitivă.

Fostul mogul Sorin Ovidiu Vintu trebuie sa execute o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, dupa ce magistratii au contopit mai multe condamnari primite de acesta in ultimii ani, cele mai mediatizate fiind sentinta de 8 ani de inchisoare din dosarul caderii Fondului National de Investitii sau sentinta de 10 ani de inchisoare din dosarul Petromservice.
Vintu mai avea doua condamnari definitive, in dosarul privind santajarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa.
Afaceristul este in prezent inchis in penitenciar unde executa pedeapsa de 10 ani de inchisoare in dosarul Petromservice, sentinta in care se contopisera si alte pedepse.
Decizia de contopire a sentintelor a fost data de Curtea de Apel Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie si este definitiva, potrivit portalului instantelor.

Judecatorii i-au mai interzis lui SOV dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Din pedeapsa de 11 ani, urmeaza sa se scada perioadele in care SOV s-a aflat arestat sau incarcerat in multiplele sale dosare:
– De la data de 9 septembrie 2010 la data de 16 septembrie 2010;

– De la 20 aprilie 2011 la 21 aprilie 2011;
– De la 29 aprilie 2011 la 16 iunie 2011;
– De la 7 noiembrie 2011 la data de 14 noiembrie 2011,
– De la 21 iunie 2012 la 1 mai 2013,
– De la 25 ianuarie 2014 la data de 19 noiembrie 2014
– De la 22 iulie 2016 la zi.

Mai are un dosar
SOV mai are un dosar pe rolul instantelor. Omul de afaceri a fost trimis in judecata, la sfarstul anului 2018, pentru cumparare de influenta.
Acuzatiile DNA: i-ar fi dat 1 milion de euro fostului sef al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.
Procesul este in faza de Camera Preliminara, in care sunt analizate legalitatea obtinerii probelor si rechizitoriul informeaza ziare.

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare