sursa foto:  facebook

Declarația controversată a ministrului Agriculturii! Florin Barbu propune scoaterea produselor marcă proprie din magazinele din România

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a făcut ieri, o declarație, controversată! Acesta a spus în cadrul unei conferințe că ar scoate definitiv produsele marcă proprie din magazine.

Potrivit acestuia, mărcile  proprii sunt în prezent printre cele mai ieftine produse din supermarketuri.

Ministrul Agriculturii propune reglarea prețurilor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că intenționează să elimine complet produsele marcă proprie din magazinele din România.

Potrivit ministrului, produsele marca proprie afectează vânzarea produselor autohtone, dorindu-și ca pe rafturile magazinelor să fie disponibile cât mai multe produse românești, la prețuri corecte.

„Din punctul meu de vedere aș scoate marca proprie definitiv din comerț pentru a se crea o relație comercială corectă. De ce să avem marca proprie unde 4 lei este kg. de lapte și alt lapte intră cu 7 lei. Să reglăm prețurile. Eu nu sunt de acord cu marca proprie în România”, a declarat Florin Barbu în cadrul unei conferințe organizată de Antena3.

Citește și: Minstrul Agriculturii, Florin Barbu, promisiune pentru fermieri: În 2024 nu vor avea o dificultate în agricultura din România

Florin Barbu va implica și Consiliul Concurenței

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a scris pe pagina sa de Facebook, că va cere  Consiliului Concurenței să verifice practica produselor marcă proprie.

,,Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse românești, la prețuri corecte, atât pentru cei care le produc cât și pentru cei care le consumă.

Și da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preț cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!

Am ridicat astăzi, în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective.

Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește.” a scris ministrul

Ministrul se vede nevoit să acționeze

Florin Barbu mai scrie că, vânzarea la un preț dublu al produselor de către magazine nu este o practică legală, acesta fiind pregătit să acționeze. De asemenea, ministrul spune că tot ce își dorește este ca românii să beneficieze de produse de calitate la prețuri corecte.

,,Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm!

Și ca să fie clar și pentru amatorii de senzațional: NU am spus niciodată că îmi doresc să elimin de pe piață alimentele ieftine.

Vreau ca românii să aibă acces la produse de calitate, la prețuri corecte, suportabile!” a mai  scris ministrul

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare