coronavirus covid spitale pacienti

sursa foto:  npr.org

Declarația șoc a unui medic șef ATI: ‘Nu există pacienți asimptomatici’

Unul dintre medicii din România aflați în prima linie în lupta cu COVID-19, transmite un avertisment crunt care răstoarnă situația în România. În opinia sa, conceptul de asimptomatic este greșit.

 

„Nu există pacient asimptomatic, infectat cu SARS-CoV2”, este semnalul de alarmă tras de Florin Roșu, medic ATI și șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Specialistul a declarat că practic, nu există pacienți asimptomatici infectați cu coronavirus

„Noi spunem că pacientul este asimptomatic, dar nu există ca el să nu fi avut un puseu febril, o tuse, i-a curs nasul, o răgușeală sau o zi în care i s-a întâmplat să nu fie în formă maximă sau să simtă o stare de oboseală. Niciunul dintre pacienți, în momentul în care SARS-CoV2 începe să determine modificări în organism, nu merge la fotbal și se simte extraordinar de bine. Nu există pacienți asimptomatici. Există pacienți care dezvoltă o formă ușoară, față de cei care au forme medii sau severe, a explicat Florin Roșu pentru Hotnews.

Mai mult decât atât, medicul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că starea de sănătate a pacienților cu forme ușoare ori medii se poate agrava rapid, în decurs de câteva ore. Astfel, supravegherea pacienților în mediul spitalicesc devine foarte importantă. „Nu este o măsură de pedeapsă, este o măsură prin care încercăm să protejăm populația din punctul de vedere al prevenirii răspândirii virusului și al acordării unei asistențe medicale de calitate.”, spune medicul ATI.

Potrivit medicului ieșean, COVID-19 începe să își facă simțită prezența în ziua a 5-a de la debutul bolii, iar undeva între ziua a 7-a și a 10-a are impactul cel mai important asupra organismului. El mai spune că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, dar nu își pierde speranța că românii vor acționa responsabil.

CCR a deschis uşa spitalelor pentru pacienţii asimptomatici

Mai mulți pacienți de Covid-19 anunță că vor să plece din spitale în condițiile în care Curtea Constituțională a hotărât că internarea nu poate fi obligatorie. Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 şi ale art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020, considerând ca legea este insuficient de clară şi lipsită de previzibilitate şi lasă întreaga materie a măsurilor restrictive de libertate instituite cu scopul de a preveni şi combate răspândirea bolilor contagioase să fie reglementată prin acte normative secundare, conform național.ro.

Avocatul Poporului susţine că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

Citește și:

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare