Declarații halucinante ale jurnaliștilor-Cum s-au comportat jandarmii la protest: ”M-a luat la șuturi și voia sa dea cu scutul, dar și cu bastonul în mine”

Niște jurnaliști și un fotograf au fost asaltați de catre jandarmi și au primit cuvinte grele la adresa lor. Aceștia nu au mai așteptat și au facut postări pe conturile lor de social media unde au povestit tot ce au pățit.

„Reporterul Cristian Popa şi operatorul Cristi Ban au fost bruscaţi şi gazați vineri seară, deşi reporterul avea microfonul Digi24 în mână, stătea lângă o maşină cu sigla postului şi încerca să le explice oamenilor legii că reprezintă presa. La final, explicaţia jandarmilor este însă halucinantă. „Nu am fost atenţi”, îi spune unul dintre jandarmi, care completează apoi: „Vă recunosc de la televizor, ştiu cine sunteţi’, conform unui articol de pe digi 24.

„Doi jandarmi s-au apropiat de noi. Este momentul în care am sesizat această mișcare a lor, că au deviat spre noi. Atunci am ridicat microfonul, în încercarea de a ne face văzuți. Colegul meu, Cristi Ban, avea camera ridicată. Strigam la ei că suntem jurnaliști.

La un moment dat, unul dintre jandarmi vine cu un baston, cred. Nu a fost o lovitură violentă, mi l-a pus undeva în zona gâtului, împingând cu mâna dreaptă. Cu mâna stângă, același jandarm îl luase de mână pe colegul meu care filma și a început să tragă de noi. Am continuat să strig că suntem de la presă. Nu ne venea să credem! Nu credeam că lucrurile vor degenera și vor ajunge aici.

Apoi un alt jandarm, cu o butelie cu gaz, a pulverizat un jet. Eram la un metru, un metru și jumătate distanță de el. Am zis: Gata, până aici ne-a fost’, a povestit Cristian Popa.

Fotograful Silviu Matei a povestit pe contul său de Facebook ca a fost luat la „șuturi’ brusc, iar cand și-a arătat legitimația, un jandarm a spus : „Mă piș pe legitimația ta’.

„Și pe noi cei de la presă ne-au luat la șuturi așa fără motiv …. gratuit doar că ne aflam acolo ca să ne facem meseria. Unu cu care m-am certat pentru că am vrut să fac o faptă bună, adică să ridic un trepied de tv care căzuse pe jos, m-a luat la șuturi și voia sa dea cu scutul, dar și cu bastonul în mine, deși îi spuneam ce vreau să fac și îi arătam și legitimația de presă în același timp și nimic …. știți ce mi-a spus? … Mă piș pe legitimația ta…

 Menționez că stăteam în zona rezervată presei, acolo unde erau carele de tv. Oare e ok un astfel de limbaj din partea unui jandarm?  Asta mi-a spus acel reprezentant al Jandarmeriei…
Îmi este martor și Adelin Petrișor, care strigă de sus din carul tv la jandarmi să mă lase în pace că sunt de la presă. A mai pățit-o și un alt cameraman de la un post tv care era și el să fie dat jos cu forța de jandarmi, deși el era suit pe o masă specială ca să filmeze mai de la înălțime.
Oare e normal un astfel de comportament al jandarmeriei… să lovești oameni nevinovați, bătrâni și să ai un astfel de limbaj?

De acum încolo, pe mine unul, nu mă mai prindeți voi când o să organizați Ziua Porților Deschise…’, a scris fotograful Silviu Matei, pe  Facebook, conform libertatea.

S-a aflat: Cine este cel care a dat ordin jandarmilor să ‘cureţe’ Piaţa Victoriei și ce avere are

Ea este „vocea” președintelui Klaus Iohannis! Cât încasează lunar purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi

„Afacere” de familie! Unde lucrează soțul polițistei care i-a numit „pulifrici” pe cei care îi plătesc salariul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare