sursa foto:  forbes.ro

Dedeman se retrage: Care au fost cauzele ce l-au făcut să ia această decizie și ce acuze aduce gigantul

Frații Pavăl, deținători ai liderului național în retailul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare -Dedeman, se retrag de pe piață, constrânși de barierele administrative. Gigantul acuză birocrația excesivă și lipsa de certitudine care împiedică dezvoltarea afacerilor pe piața din Republica Moldova.

„Din cauza barierelor administrative, birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale, Dedeman a demarat procedurile de retragere definitivă din proiectul investițional”, a anunțat compania de retail.

Potrivit b1, grupul Dedeman a intrat pe piața din Republica Moldova în 2015 când a încheiat un contract cu Piele SA în scopul construirii unui complex comercial pe terenurile deținute de aceasta. Astfel, compania urma să investească 20 de milioane de euro pe piața moldovenească și să creeze aproximativ 200 de locuri de muncă.

Dedeman dorea dărămârea celor peste 50 de clădiri ale fostei fabrici de piele cu care semnase acordul în august 2015 și să amenajeze în loc un spațiu comerical cu 460 locuri de parcare pentru clienți și 50 locuri de parcare pentru angajați și spații verzi.

Primele probleme au apărut imediat. În toamna lui 2015, Primăria Chișinău ar fi refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosință a terenurilor în Planul Urbanistic General.

Grupul românesc s-a conformat tuturor solicitărilor făcute de autoritățile locale și a redepus dosarul pentru certificat în decembrie 2016, dar de atunci a fost nevoită să aștepte, proiectul rămând blocat până în prezent.

Vezi și Răspuns ACID al Olguței Vasilescu: „Am auzit multe mizerii”

Afacerea care a ÎNCINS spiritele în PSD! Cât a câștigat Marius Pieleanu de pe urma sondajelor Avangarde

România îi priește! Un gigant grec face o mutare de proporții, prin care va crea sute de locuri de muncă – investiție URIAȘĂ

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare