sursa foto:  antena3.ro

Demisie de răsunet de la Antena 3! Ce prezentator a decis să plece

Antena 3 este lovită de tot mai multe plecări în ultima perioadă. Motivele sunt cât se poate de diverse. Este complet neașteptată, însă demisia realizatorului și prezentatorului Adrian Mănuțiu, care lucrează în trustul Intact de 5 ani.  El era o prezență nelipsită prin emisiunea Income Magazine, dar și prin analizele sale extrem de pertinente. Mănuțiu a explicat motivele pentru care a decis să plece din televiziune după 5 ani.

”Pe scurt: Am plecat de la Antena 3. Altfel, another day at the office… sau?

DE CE AM PLECAT?

Voi fi sincer: am hotărât să plec pentru că am început să mă simt plafonat (dar e numai problema mea, plafoanele ți le pui de cele mai multe ori singur), am hotărât să plec pentru că dacă ceva se transformă în rutină, dispare creativitatea și motivația, am hotărât să plec pentru că îmi doresc ca tot ceea ce fac (indiferent de domeniu sau moment) să nu fie doar “OK” sau “average”, ci să fie un reper, it has to make a difference. Mă apropiam de acel punct de care îmi e mie cel mai teamă și care mă ține treaz nopți întregi: e un punct “of almost no return”, acela în care nu te mai trezești dimineața cu poftă, pentru că nu mai găsești plăcere în ceea ce faci, devenind o umbră, anonimă, ambulantă, înecată în rutină. N-am ajuns acolo, dar nici nu vreau să ajung. Probabil că mulți trăiesc asta, eu am ales să risc, alegând o schimbare. Oricine poate, restul sunt scuze.

Citește și: Simona Halep, o nouă VICTORIE! Suma pe care a câștigat-o după calificarea în sferturile de la Cincinnati

Și mai e ceva: după 5 ani de lucrat aproape în fiecare weekend, am obosit. În condițiile în care, ani de zile, săptămâna are 6, de multe ori chiar 7 zile lucrătoare, iar aproape fiecare zi are 10-12 ore de muncă, la un moment dat, toate acestea te apasă și lasă urme. Și la muncă și acasă. Unele urme dispar, altele lasă cicatrici care nu se mai șterg niciodată. Asta e, în prag de 40, mi-am permis să recunosc că am obosit și că vreau un time-out. Dar nu mă plâng, a fost alegerea mea da capo al fine – să rămân antamat în multe proiecte, în multe direcții – iar asta nu cred să se schimbe vreodată.

Știu însă perfect, sunt convins chiar, că doar adrenalina unor noi provocări mă va alimenta cu combustibilul necesar performanței, cu energia și detașarea de care ai nevoie pentru a fi creativ și a rămâne motivat. Așa că mă pregătesc pentru o continuare în forță. As we speek.

Citește și: Ramona Bădescu dă lovitura! Cu ce televiziune va colabora și pentru ce tarif

Și ca să oprim orice speculații: a fost doar decizia mea să nu-mi mai prelungesc contractul care expira la început de august, nu sunt certat cu nimeni și totul s-a încheiat prietenește.

CE VOI FACE?

Ce voi face? Nu, n-am să plec în vacanță pentru că tocmai m-am întors (deși au fost 3 săptămâni, parcă a fost doar un weekend). Mă voi concentra mai mult pe proiectele mele antreprenoriale, la care nu am renunțat nicio clipă, dar pe care le-am neglijat în ultima perioadă. De două dintre ele veți auzi curând pentru că nu sunt departe de momentul în care le voi lansa la apă. Curând, dacă planurile mele prind contur, va crește și echipa cu care lucrez.

Citește și: „Beizadeau” unui fost deputat atrage ca un magnet contracte cu statul! Cu ce sumă imensă a prins-o Fiscul în ILEGALITATE

Totodată nu vreau să mă rup de media, din contră. Am un alt proiect pe care l-am lansat recent, în mai anul acesta, EM360 cu Adi Maniutiu – EconomieLaMinut.ro . Pentru moment e mai mult un blog decât un portal. E o platformă cu care am însă planuri mari, un instrument care trebuie să crească, pe care vreau să-l dezvolt, iar în perioada următoare va urma și o repoziționare. Rămânem în online, dar nu ne vom rezuma la opinii, analize, explicații și comentarii, vom trece curând și la producții, poate la un mic studio, la reportaje, conferințe, evenimente, seminarii. Lucrez la asta. Vedem ce iese. Aplicație încă nu facem ;).

Nici de partea de TV nu vreau să mă rup. Atunci când pot contribui, explicând sau analizând un subiect economic, ne vom revedea, probabil, în platourile televiziunilor. Poate, la un moment dat, va fi chiar ceva mai mult de atât. Vedem și asta.

Deci, nimic nu se oprește aici, începe un nou sezon pe o altă frecvență. Mulțumesc Antena 3 pentru 5 ani extraordinari, n-am niciun regret! I’m happy!”, e mesajul lui Adrian Mănuțiu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare