sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Descindere în forță a ANPC! Alertă pentru români, în preajma Sărbătorilor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a descins în forță! Se trage un puternic semnal de alarmă.

Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Timiș, îi îndeamnă pe români să aibă atenție sporită la jucării, în această perioadă premergătoare sărbătorilor.

CRPC Timiș a amendat deja reprezentanții unui depozit din Lugoj și vor continua verificările. Inspectorii vor să intervină direct la sursă, adică la importatori și depozite, înainte ca jucăriile să ajungă în marile magazine. Aceștia au descoperit chiar și jucării de pluș colorate cu substanțe care conțineau metale grele. Controalele au loc pe cuprinsul întregii țări.

„S-au retras sute de jucării de la comercializare pentru faptul că prezentau pericol pentru copii, s-au aplicat sancțiuni de 26.000 de lei și s-au oprit de la comercializare. S-au găsit jucării neconforme și la un depozit din Lugoj. Vom continua la nivel de țară această verificare în punctele vamale, pentru a le opri în prima fază. Am descoperit inclusiv jucării de pluș colorate cu substanțe care conțineau metale grele, cu potențial cancerigen”, a declarat Sorin Susanu, pentru debanat.ro.

Vezi și

Lege cu dedicație pentru șefii din Poliție! Vârsta de pensionare sare la 62 de ani

Noi detalii bombă ies la iveală! Cine este procurorul DNA care a închis dosarul lui Dan Barna

EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare