Fabrică de pâine

sursa foto:  ANPC

Descoperire cutremurătoare a ANPC la o fabrică de pâine din București. Inspectorii au decis închiderea imediată | GALERIE FOTO

Vineri, 1 martie 2024, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat un control la o fabrică de pâine din Sectorul 6 din București. În urma neregulilor descoperite, societatea respectivă a primit o amendă usturătoare și i-a fost suspendată activitatea.  

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit numeroase nereguli grave în urma unui control efectuat la operatorul economic Panion Prod Com SRL. Astfel, fabrica de pâine a primit o amendă de nu mai puțin de 15.000 de lei, în plus fiindu-i oprită temporar activitatea.

(NU RATA: Românii care locuiesc la bloc pot plăti 12.000 de lei amendă dacă încalcă această regulă. Și cei de la case sunt expuși)

O fabrică de pâine din București a fost închisă de ANPC

În cursul zilei de sâmbătă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis un comunicat oficial în care a anunțat derularea unei acțiuni de control a Comisariatului de pe raza Sectorului 6 (CPCS6) la operatorul economic Panion Prod Com SRL.

În urma controlului efectuat, comisarii au constatat numeroase deficiențe în procesul de producție. Totodată, neregulile descoperite au condus la aplicarea unor sancțiuni severe. Astfel, fabrica de pâine a primit o amendă contravențională în valoare de 15.000 de lei. În plus, comisarii au decis și oprirea temporară a activității societății respective până la remedierea deficiențelor constatate. Mai mult, a fost dispusă și retragerea definitivă a producției realizate în data de 1 martie 2024, care includea nu mai puțin de 5.600 de bucăți de produse.

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a explicat cât de importantă este intervenția rapidă în astfel de situații.

„La apariţia sesizărilor cu privire la acest operator, am acţionat cu celeritate, iar ceea ce am descoperit ne-a întristat și cutremurat, totodată. Înțelegem orice problemă economică ar putea fi traversată de producători, dar nu înțelegem ca acestea să se răsfrângă asupra sănătății sau vieții consumatorului”.

Ce nereguli grave au găsit comisarii ANPC

Printre neregulile grave descoperite de comisarii ANPC la fabrica de pâine din Sectorul 6 se numără depozitarea navetelor cu pâine direct pe paviment, condiții igienico-sanitare precare, precum și utilizarea utilajelor și a spațiilor de depozitare într-un mod necorespunzător.

În plus, fabrica era dotată cu un agregat frigorific destinat depozitării drojdiei, cu depuneri masive de gheață și neigienizat. Navetele cu pâine mucegăită erau păstrate în același spațiu de depozitare cu cele destinate livrării. Totodată, s-a constatat faptul că unele ambalaje și articole vestimentare erau depozitate pe paviment, încălcând normele de igienă și de siguranță.

Mai mult decât atât, fabrica nu deținea autorizațiile necesare de funcționare emise de primărie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și Direcția de Sănătate Publică (DSP). Toate acestea arată o neglijență gravă din partea operatorului economic.

(VEZI ȘI: Protecția Consumatorului închide două magazine Penny! Alimente cu mucegai și mizerie descoperite de inspectorii ANPC)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare