sursa foto:  ziarmm.ro

Detalii interesante despre înlocuitorul lui Fifor la Economie! Averea lui Șimon

Cel de-al patrulea ministru al Economiei în 9 luni se numește Gheorghe Șimon. Sperăm să fie cu noroc de data aceasta. El l-a înlocuit pe Mihai Fifor, după ce colegul său a trecut la Ministerul Apărării. Demisia forțată a lui Adrian Țuțuianu a determinat aceste mutări.
Șimon este membru PSD din anul 1992 și în prezent deputat de Maramures, la al doilea mandat. El îndeplinește și funcția de vicepresedinte al organizatiei Maramureș a partidului.

Noul ministru al Economiei are 56 de ani si este de profesie inginer mecanic. Potrivit CV-ului său a fost, timp de opt ani, consilier local la Viseu de Sus, localitate unde s-a nascut.Intre anii 2000-2012, Șimon a fost consilier in Consiliul Judetean Maramures, primul mandat de deputat urmând să înceapă în 2012 devenind și vicepresedinte al Comisiei pentru politici economice, reforme si privatizare. Pana in 2012, timp de patru ani, el a fost director general al SC Angred SRL Baia Mare.

Vezi și Lia Olguța Vasilescu le dă foc cârcotașilor! „Începe”

EXCLUSIV! Imaginea avocaților grav afectată! Cum au încălcat REGULAMENTUL UNBR și INPPA și de ce nu aplică legea

Conform declaratiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaților, el deține doua terenuri in intravilan – unul de 300 de metri patrati,  încă din 1987, si altul de 633 de metri patrati, cumparat in acest an la Cluj-Napoca.

Noul ministru detine si doua case. Una de 120 de metri patrati, construită in 1987, care este la Viseu de Sus, iar cealalta casa, in suprafata de 260 de metri patrati, este la Cluj-Napoca, fiind cumparata tot in acest an.

Șimon mai deține si doua terenuri forestiere la Viseu de Sus si la Cluj-Napoca. Toate bunurile sale sunt deținute în comun cu soția sa, președintele Judecătoriei din Vișeul de Sus.

Politicianul are contractate si trei credite, cel mai mare fiind de 425.000 de lei, scadent in 2025. Titularul contractului de credit este sotia sa.

La capitolul venituri, Simon a mentionat venitul sau de deputat, in valoare de 62.657 lei, si pe al sotiei, in valoare de 108.115 lei. De asemenea, Simon este actionar la SC Independenta SA Viseu de Sus, conform declaratiei de interese.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.