sursa foto:  auto-bild.ro

Detaliu important pentru șoferi- Cum puteți plăti mai puțin pentru o poliță RCA

Prețurile pentru polițele RCA au explodat,  din ce în ce mai mulți șoferi având probleme în a-și  noile polițe. Însă, se pare că există o metodă legală, dar mai puțin utilizată, prin care se poate reduce costul polițelor.

La fiecare început de an, Autoritatea de Supraveghere Financiară publică tabelul cu prețul de referință pentru polițele RCA. În funcție de mașină, de vârsta șoferului, dar și alte elemente se va stabili prețul de referință.

Legea spune că dacă avem cel puțin trei oferte de la trei firme diferite, care sunt mai mari cu 36% decât tariful de referință, atunci ne putem adresa Biroului Asigurătorilor Auto Români – BAAR – pentru a primi o nouă ofertă de asigurare la un preț mai mic, informează StirileProTV.

După ce v-ați adresat BAAR, cei de la Birou vor calcula prețul unei polițe mai ieftine, în funcție de prețul de referință și de bonus-mal-ul clientului.

Astfel puteți obține asigurări cu câteva sute de lei mai ieftine. În loc de 1600 de lei puteți plăti 1100 sau 12oo de lei, o reducere consistentă față de prețul inițial.

De asemenea, o altă metodă este să cumpărăm polițele online de pe site-urile firmelor de asigurări. Această metodă va aduce o reducere de 1-3% din prețul pe care l-am plăti la o reprezentanță.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare