sursa foto:  primm.ro

Dezvăluire explozivă! Cât de mult ar putea cântări Facebook-ul pentru acordarea creditelor

O schimbare majoră ar putea intra în vigoare în viitor, în România. Băncile ar putea accesa informațiile postate pe rețelele de socializare de către potențialii clienți, cu acordul lor, iar în funcție de ceea ce găsesc ar putea acorda credite sau nu.

Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele BCR, Dana Demetrian.

„Sunt ţări din jurul nostru care utilizează informaţiile postate pe reţelele de socializare de către potenţialii clienţi pentru evaluarea creditelor. Deocamdată băncile din România nu ţin cont de acest tip de informaţii pentru acordarea creditelor. Însă, nu neg că toţi ne uităm la ceea ce înseamnă evoluţie. Suntem în faza în care legislaţia în România este destul de sofisticată în sens diferit faţă de legislaţia europeană şi lucruri care pot fi aplicate în alte ţări din păcate nu pot fi aplicate în România”, a afirmat, pentru Mediafax, Demetrian.

„Există modele care se dezvoltă din ce în ce mai mult în piaţă, foarte interesante, dar care trebuie privite cu mare atenţie pentru că suntem într-o lume destul de volatilă din punct de vedere al socializării. Este adevărat că, dacă ne uităm la accesul pe reţelele de socializare al tinerilor, al oamenilor, este mult mai ridicat decât accesul online la servicii financiare. Cu siguranţă însă, că reţelele de socializare conturează anumite comportamente: dacă potenţialii clienţi merg în excursii, dacă aceştia accesează ştiri financiare online etc. Sunt detalii importante care pot fi colectate din mediile online de socializare, care pot îmbunătăţii destul de mult modelul de acceptare din partea băncii. Dar trebuie ţinut cont că există un nivel de risc mai mare care poate afecta acest grad de acceptare. Deci, nu poţi să-i dai o pondere mare în modelul de raiting”, a mai spus aceasta.

Vezi și România se CUTREMURĂ! Anunțul făcut de ISIS

Atenție! Ce e obligat să facă președintele Iohannis până la 15 iunie

Romatsa – bătaia de joc a Guvernului! Bomba sexy din consiliul de administrație – cât câștigă pe lună

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.