sursa foto:  http://glsa.ro/

Dezvăluire incendiară! Sumele uriașe pe care ar trebui să le primească Coldea și Anaconda de la STATUL ROMÂN

Jurnalista Oana Stancu Zamfir a făcut o dezvăluire incendiară, vineri seara, la „Exces de putere”, de la Antena 3. Conform acesteia, statul român trebuie să plătească sume uriașe angajaților din Ministerul de Interne care au ieșit la pensie începând cu 2010, fie ca au împlinit sau nu vârsta de pensionare, și care ar fi trebuit să primească, potrivit legii, un bonus de pensionare.

„Lucrurile sunt simple. Din 2010 încoace, statul român, Guvernul acum Tudose, trebuie să le plătească acestor oameni sume uriașe. Pentru că legea prevede că, în momentul pensionării, primesc un bonus de salarii la care se adaugă… Și acum vă rog să vă concentrați puțin, pentru a vă imagina chipului doamnei Anaconda, domului Coldea (…) Știți ce li se întâmplă pentru că s-au pensionat devreme? Primesc bani. Practic, câte două salarii pentru fiecare an scurs între anul în care s-au pensionat ei și anul în care ar fi trebuit să iasă la pensie”, a dezvăluit Zamfir.

Legea a fost, însă, suspendată în 2010, însă mai multe decizii ale instanțelor din România arată că plata indemnizațiilor trebuie făcută. Mai mult, o decizie CEDO arată că legea nu ar fi trebuit suspendată inițial, scrie Antena3.ro.

În total, ar fi vorba de 30.000 de pensionari din MAI, iar valoarea totală s-ar ridica la echivalentul salariilor a 130 de mii de angajați din MAI pe un an de zile. E vorba de drepturile bănești, dobânda, actualizare cu rata inflației și, în unele cazuri, cheltuielile de judecată. Chiar dacă  legea prevede ca angajații MAI să iasă la pensie nu mai devreme de 45 de ani, cu 25 de ani vechime în câmpul muncii, există și excepții.

Precizăm că legea la care face referire doamna Zamfir a fost abrogată la 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării.

Vezi și Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATA origine a AVERII lui Cristian Boureanu

Concurența tremură! Telekom România pregătește o mutare bombă

Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare