sursa foto:  Facebook

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de mama lui Navalnîi, opozantul rus decedat în condiții suspecte: „Am văzut cadavrul fiului meu, vor să-l îngroape pe ascuns”. Ce spune femeia despre liderul de la Kremlin!

Pe data de 16 februarie 2024, Departamentul Serviciului Federal Penitenciar din Rusia a anunțat moartea lui Alexei Navalnîi. La aproape o săptămână de la acel moment, mama acestuia a făcut câteva dezvăluiri cutremurătoare. Femeia susține că autoritățile vor să-l îngroape pe ascuns pe fiul său. 

Vestea morții lui Alexei Navalnîi a produs un val de tristețe în întreaga lume. Misterul din jurul morții celui care a fost cel mai important opozant al lui Vladimir Putin continuă. Potrivit mamei lui Navalnîi, autoritățile intenționează să-l îngroape pe ascuns și fac tot felul de presiuni asupra sa.

(VEZI ȘI: Traian Băsescu revine în forță, după ce s-a spus că ar suferi de cancer pulmonar! Ce spune fostul președinte despre alianța PSD-PNL, aflată la un pas de implozie!)

Mama lui Alexei Navalnîi lansează acuzații dure la adresa regimului condus de Putin

Prin intermediul unei înregistrări publicate pe YouTube în cursul zilei de joi, 22 februarie 2024, mama lui Alexei Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a anunțat că a văzut trupul neînsufleţit al acestuia şi certificatul de deces. Totuși, femeia a acuzat autorităţile ruse că fac presiuni asupra ei pentru a permite o înmormântare „secretă”. În plus, Liudmila Navalnaia a subliniat că nu va fi de acord cu acest lucru.

„Ei vor ca acest lucru să se facă în secret, fără nicio despărţire. Vor să mă aducă la marginea unui cimitir, la un mormânt proaspăt şi să spună: aici zace fiul tău. Nu sunt de acord cu asta.

Anchetatorii susţin că ştiu cauza decesului, au toate documentele medicale şi legale pregătite, pe care le-am văzut şi am semnat certificatul medical de deces.

Conform legii, ar fi trebuit să-mi dea imediat corpul lui Alexei, dar nu au făcut-o până acum. În schimb, mă şantajează, punându-mi condiţii cu privire la locul, momentul şi modul în care Alexei ar trebui să fie îngropat. Acest lucru este ilegal.

Înregistrez această mărturie video pentru că au început să mă ameninţe. Privindu-mă în ochi, ei spun că, dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu corpul fiului meu. Nu vreau condiţii speciale. Vreau doar ca totul să se facă în conformitate cu legea. Cer ca trupul fiului meu să îmi fie returnat imediat”, a declarat Liudmila Navalnaia.

Secretarul de presă al fostului lider al opoziţiei ruse a declarat că în raportul medical prezentat Liudmilei Navalnaia este scris că acesta a murit din cauze naturale.

Mitinguri spontane în marile orașe ale Rusiei după moartea lui Alexei Navalnîi

Vestea morții lui Alexei Navalnîi a produs o serie de reacții în întreaga lume. Liderii marilor puteri i-au adus omagii celui care a fost cel mai important opozant al lui Vladimir Putin. În Rusia, mulți oameni care l-au susținut și apreciat pe liderul opoziției au organizat mitinguri spontane în marile orașe ale țării.

În ciuda faptului că au fost avertizați de către autorități să nu participe la proteste de amploare, oamenii au organizat mitinguri tăcute la Moscova, Sankt Petersburg, Krasnodar, Tver, Taganrog, Nijni Novgorod, Rostov pe Don și Murmansk.

„Vă rugăm să rețineți că acest eveniment de masă nu a fost coordonat cu autoritățile executive ale orașului în conformitate cu procedura stabilită de lege”, au transmis autoritățile.

Pentru a-și arăta respectul față de Alexei Navalnîi, sute de oameni s-au strâns în zona monumentelor, din Moscova și Sankt Petersburg, dedicate victimelor represiunii politice.

„Am mers să aduc un omagiu. Oamenii vorbesc în liniște. Ei aduc flori roșii și albe. Mulți plâng în liniște, se îmbrățișează. Mă așteptam la poliție, dar aici sunt doar oameni care au pierdut mult astăzi”, a declarat pentru The Moscow Times o tânără pe nume Ksenia.

(NU RATA: Liderul belarus Alexander Lukașenko face o declarație cutremurătoare: „Sunt motive reale să ne îngrijorăm privind izbucnirea unui al Treilea Război Mondial”)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare