sursa foto:  playtech.ro

Diana Șoșoacă a răbufnit: ‘Recomand celor 25.000 de familii să facă plângeri penale pentru profanarea decedaților și acțiuni în civil pentru despăgubiri’

Senatoarea Diana Şoşoacă, a reacționat după ce ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, a afirmat, joi, că  ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID-19 trebuie îngropaţi fără haine, în saci, demonstrând, astfel, că nu ştie ce prevede documentul.

”Dacă vreți să fim sinceri, toate aceste normalizări ale situației mi se datorează în primul rând mie. Eu am arătat la Buzău sacii în care se pun morții noștri. Degeaba spune Vlad Voiculescu că nu stia, numai eu am făcut de anul trecut nenumărate sesizări, s-a ajuns și la cazul Corneliei Catanga. Cum să nu stie, păi poliția se ducea să vadă dacă cosciugele sunt închise pentru că așa avea el chef?

Le multumesc și polițistilor, și preoților, și primarilor, care nu au permis aceasta profanare a morților. Ieri am menționat toate aceste aspecte și am adresat 11 întrebări și am întrebat cine răspunde de acești peste 25.000 de morți profanați. Și cine despăgubește și cum, în plan material, dar mai ales moral, aceste familii? Iei corpul neînsuflețit al doamnei Catanga și îl pui în doi saci și îl duci direct la groapă?

Cum să faci acest lucru? Recomand celor 25.000 de familii să facă plângeri penale pentru profanarea decedaților și acțiuni în civil pentru despăgubiri. Eu de ceva timp încerc să negociez cu câțiva parlamentari pot, însă suntem prea puțini pentru a adopta, un proiect de lege pentru despăgubirea acestor familii.

De la guvernare sunt puțini dispuși să asculte, dar din opoziție sunt toți de acord, nu am nimic de comentat de parlamentarii AUR și PSD. Eu am cerut să mi se comunice ordinul și studiile stiințifice care au stat la baza acestor ordine, pentru că ei își pasează responsabilitatea de la Ministerul Sănătății la Ministerul de Interne. Când voi obține aceste acte le voi face publice”, a adăugat Diana Şoşoacă, informează româniatv.net

Citește și: 

Vlad Voiculescu ori nu știe legea, ori minte cu nerușinare! Ordinul semnat de Nelu Tătaru îl contrazice

Vlad Voiculescu recunoaște: ‘Am preluat o informație greșită. Voi modifica în cursul zilei de astăzi’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare