sursa foto:  news.ro

Vlad Voiculescu ori nu știe legea, ori minte cu nerușinare! Ordinul semnat de Nelu Tătaru îl contrazice

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, joi, că decedații Covid-19 vor putea fi înmormântați îmbrăcați.

Mai mult, conform lui Voiculescu, nu scria nicăieri până acum că persoanele decedate din cauza Covid-19 nu puteau fi înmormântate îmbrăcate.

UPDATE. Vlad Voiculescu recunoaște că a greșit.

Bugetul.ro a căutat, însă, în lege, iar Ordinul semnat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, îl contrazice pe Vlad Voiculescu.

Potrivit Ordinului nr. 570 din 6 aprilie 2020, semnat de Tătaru, „cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției. Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Voiculescu a acuzat firmele de pompe funebre că au încălcat LEGEA

Îmi pare rău dacă lucrul ăsta s-a întâmplat (n.r. – că oamenii au fost înmormântați dezbrăcați), dar nu are nicio legătură cu Ordinul semnat de ministrul Tătaru. Trebuie să răspundă cine a făcut lucrul ăsta. Cei de la pompe funebre nu au respectat legea. Deci, ei trebuie să răspundă, dacă au greșit”, a afirmat Vlad Voiculescu.

De asemenea, el a refuzat să-și ceară scuze față de rudele persoanelor decedate din cauza Covid-19 și îngropate dezbrăcate.

El a motivat că Ministerul Sănătății nu are nicio vină.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare