”De ce să nu luăm noi o aprobare şi să veniţi să protestaţi la Bucureşti? Aici, ei nu vor veni. Nu au curaj, le este frică. Ei sunt cu şoferi, cu elicoptere. Suntem o mână de parlamentari care vă susţinem. Nu cedaţi! Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice. Ăştia de la putere sunt nişte asasini economici! Dacă suntem uniţi, rechinii mor. Există soluţii, credeţi-mă!”, a spus Şoşoacă. 

În urmă cu puţin timp, aceasta a coborât în mijlocul minerilor şi şi-a continuat discursul anti-pandemie.

”Jos masca! Nu mai există pandemie! Parlamentul Cehiei a anulat starea de alertă. O să vă spună că din cauza pandemiei nu pot lua măsuri. Care pandemie? Pandemia nu există!”, a strigat Diana Şoşoacă, la microfon, conform adevărul.ro.

Minerii din Lupeni i-au spus senatoarei Diana Șoșoacă că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt  bătaia de joc a tuturor șefilor politici.

Diana Șoșoacă a vrut să coboare în subteran dar nu a primit aprobare de la conducerea minelor. În schimb, câțiva mineri din subteran au urcat la suprafață și s-au întâlnit cu senatoarea.

„Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la schi?”, a mai spus Diana Șoșoacă. Minerii și senatoarea l-au numit ‘Cuțu-Cuțu’ pe premierul Florin Cîțu.

Pe seară, discuției cu minerii s-au alăturat primarii de la Vulcan și Aninoasa, parlamentarii PSD Natalia Intotero, Viorel Salan și Ilie Toma și șeful CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD)

„Diana e cu noi!”, au strigat minerii.

S-a intonat imnul României și pe urmă imnul minerilor. Diana Șoșoacă a spus că România este condusă de un „Guvern de criminali”, că Romania importa carbune din Polonia si Ucraina „in conditiile in care voi muriti de foame” si ca tara este atat de bogata incat s-ar putea pune pe picioare in doi ani de zile, dar nu se doreste.

„Se doreste intrarea in faliment, investitori straini vor cumpara minele din Romania pe 3 lei si pe urma Romania va deveni definitiv sclavul strainilor, vor lua carbunele noastre si-l vor duce la statele destepte”, a zis Șoșoacă.

„De aici din Valea Jiului incepe eliberarea. Va spun ca incepe marea eliberare. Nu numai Guvernul trebuie sa cada, mai e un presedinte si un abuzator suprem, Raed Arafat, dusmanul romanilor si daca nu va rezolva problemele de ce nu v-ati lua si voi o aprobare de la Primaria Capitalei sa manifestati pasnic? Ca ei stiti ce zic de voi, da? Sa protestati in fata lui Cutu-Cutu”, a mai spus senatoarea, notează stiripesurse.ro.

Citește și:

Vești importante! Toți cei care vor să își cumpere vechime pentru pensie sunt vizați

SURSE Polițiștii inițiază petiții pentru repunerea lui Marcel Vela în funcția de ministru al Afacerilor Interne

Guvernul Cîțu începe o mare reorganizare a prefecturilor! Apare obligativitatea înființării unei noi structuri! Ordinul prefectului nu va mai fi semnat și de subprefect