sursa foto:  capital.ro

Diana Șoșoacă intră la rupere la președintele CSM: ‘Are o plângere penală pentru că a instigat procurorul general să facă un dosar la comandă împotriva mea’

Senatoarea Diana Şoşoacă a declarat, sâmbătă seară, în direct la România TV, că a depus o plângere penală împotriva lui Mihai Bogdan Mateescu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, pe care-l acuză că „a instigat procurorul general să facă un dosar la comandă” împotriva ei pe motiv c-ar fi blocat activitatea unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi.

 

Diana Şoşoacă a vorbit, despre dosarul în care ar fi anchetată de DIICOT pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Procurorii nu au cum la acest moment să facă investiţii privind fapta in rem. Nu am blocat nicio activitate. Am demonstrat acolo că se încalcă legea de către autorităţi. Procurorii sunt pasibili de puşcărie. Au încălcat deontonologia profesională.

E prima dată în istorie când preşedintele CSM are o plângere penală împotriva lui pentru că a instigat procurorul general să facă un dosar la comandă împotriva mea”, a declarat Diana Şoşoacă, în direct, la România TV.

La începutul lunii septembrie, senatoarea Diana Şoşoacă este acuzată că, împreună cu un grup de protestatari antivaccinare, ar fi blocat accesul într-un centru de vaccinare din comuna Răchiteni din județul Iași, aflată la acel moment în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

„Am filmat peste tot. Cârciumile erau deschise toate. Toată lumea claie peste grămadă… Acele vaccinuri erau ţinute într-o cutie de carton, transportate de doamna doctor cu maşina. Nu a verificat dacă oamenii aceia aveau contraindicaţii la vaccin”, a mai precizat Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă: „Sunt unităţi în care 90% din poliţişti nu sunt vaccinaţi”

Diana Şoşoacă nu a precizat cu exactitate dacă va participa la protestul poliţiştilor care refuză să se vaccineze anti-COVID. Senatoarea a explicat că ofiţerii nu au în fişa atribuţiilor să le ceară cetăţenilor certificatul de vaccinare anti-COVID.

„Am vorbit cu foarte mulţi poliţişti şi jandarmi. Sunt unităţi în care 90% din poliţişti nu sunt vaccinaţi. Şefii refuză vaccinare.

Ei nu au în fişa atribuţiilor. Pentru a verifica aceste coduri, trebuie să fii înregistrat ca operator date cu caracter personal. Trebuie să ai în fişa postului trecute aceste lucruri”, a mai precizat Diana Şoşoacă, conform româniatv.net

Citește și:

Diana Șoșoacă, anchetată de DIICOT după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare anti-Covid-19

Diana Șoșoacă neagă informația că s-ar fi imunizat: ‘Nu m-am vaccinat anti-Covid și nu mă voi vaccina niciodată’

Diana Șoșoacă tună și fulgeră: ‘Am depus plângere penală împotriva lui Raed Arafat, Florin Cîțu, Alexandru Rafila și Vasile Cepoi. Există dovezi împotriva lor’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare