sursa foto:  facebook

Dispare celebrul magazin online Elefant.ro? Acționarii retailerului au depus actele pentru intrarea în insolvență

Celebrul magazin Elefant ar putea să dispară!  Compania Elefant Online S.A. , cea care deține magazinul, a anunțat că s-au depus actele pentru intrarea în insolvență!

Compania Elefant Online S.A. i-au anunțat miercuri, 31 ianuarie, pe   investitorii săi de pe Bursa de Valori București că a introdus pe rolul Tribunalului București, Sectia a-VII-a Civila, o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței în cadrul dosarului nr. 3073/3/2024.

Vezi și: ANPC anunță nereguli grave! Cum au păcălit băncile din România clienții

Societate propune un plan de reorganizare

Anunțul  semnat de directorul general interimar al companiei, Sergiu Chirca, prevede că societate are în plan reorganizarea, în termenul prevăzut de lege, cu menținerea dreptului său de administrare a propriei activități

Cine deține Elefant.ro

Omul de afaceri Ion Sturza este cel are  controlează societatea Elefant Online prin intermediul companiei offshore cipriote Millennium Gold Resources.

Ion Sturza a fost prim-ministru al Republicii Moldova și a fost vicepreședinte al grupului Rompetrol, atunci când firma aparținea lui Dinu Patriciu.

Sturza este cel care fondat magazinul online Elefant.ro.

Vezi și: Noi schimbări în CODUL RUTIER! Se schimbă legea pentru această categorie de români! Permisul va fi valabil mai puțin timp!

Elefant.ro-tranzacție eșuată cu evoMAG

în mai 2023, Elefant ajunsese la o înțelegere pentru a fi preluat de către evoMAG. Compania Evolution Prest Systems, care deține evoMAG. Compania ar fi trebuit să preia a o participație de 68,4561%, din capitalul Elefant.

Însă, șase luni mai târziu Elefant Online S.A. a anunțat investitorii că preluarea sa de către evoMAG a fost anulată.

 

Date despre Elefant.ro

Elefant Online este compania care operează elefant.ro, numărul 2 pe piața comerțului online din România, pe locul 1 se situează eMAG, în ceea ce privește numărul comenzilor.

În anul 2023 Elefant.ro aveaîn jur de 2,5 milioane de clienți, un marketplace în care activau peste 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse.

Potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor (2022), Elefant Online avea pierderi de 27 de milioane lei, la o cifră de afaceri netă de 183 de milioane, față de 15 milioane în 2021.

88% din cifra de afaceri a companiei venea din vânzările online prin elefant.ro. Cea mai performantă categorie de produse, de-a lungul timpului, au fost cărțile, dar ulterior accentul s-a pus pe retail. Chiar și așa, în 2022 cărțile reprezentau 51% din vânzări, urmate de jucării și parfumuri. Comanda medie a scăzut însă de la 164 la 143 de lei în același an, notează wall-street.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare