sursa foto:  timponline.ro

Dispoziție dată din interiorul Guvernului! Un nou gest scandalos, după ce s-a aprobat împușcarea a peste 11.000 de căprioare și pui de căprioare! L-au împușcat pe Guleratul

Un nou ordin controversat al Guvernului Orban, dat prin ministrul Mediului, Costel Alexe. După ce în luna mai a aprobat cotele de vânătoare pentru uciderea a peste 11.000 de căprioare și pui de căprioare, șeful Mediului a dat undă verde la împușcare ursului „Guleratul” din Predeal, în vârstă de doar doi ani.

Deși nu era periculos, „Guleratul” a intrat în atenția vânătorilor în urmă cu o lună, angajații Romsilva cerând avizul ministrul Mediului, pentru a împușca puiul de urs.

Cum cererea a fost aprobată, vânătorii l-au executat fără milă, zilele trecute.

25.000 de căprioare vor fi ucise

În luna mai, Costel Alexe a aprobat cotele de vânătoare pentru specia căprior (Capreolus capreolus), pentru perioada aprilie 2020-14 aprilie 2021.

Conform documentului, 24.862 de astfel de animale vor fi împușcate. Dintre acestea, 11.199 vor fi femele și tineret (n.r. – exemplare de căprior cu vârsta sub 1 an).

Vezi și Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Inițial, proiectul de Ordin prevedea ca 30.000 de exemplare de căprior să fie ucise, dintre care 14.225 de femele și tineret.

Vezi și

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare