sursa foto:  romania.europalibera.org

DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

Fostul director general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române” Victor Sandu, acuzat că ar fi primit peste 4,8 milioane de lei pentru alocarea de fonduri necesare executării unor contracte, a fost reținut pentru 24 de ore.

În dosar a fost reţinut şi un om de afaceri acuzat de dare de mită, informează DNA. Procurorii DNA Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Sandu Victor, data faptei director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. De asemenea, a fost reţinut reprezentantul unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

S-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, faţă de două persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru infracţiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

”În calitate de director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, în perioada 17 mai  – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională “Apele Române”.

Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general”, a transmis, marţi, DNA.

Sandu Victor şi omul de afaceri vor fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Vezi și:E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare