sursa foto:  cotidianul.ro

Document-bombă! Eugen Teodorovici i-a transmis fostului premier Viorica Dăncilă că majorarea pensiilor nu e sustenabilă

Un document-bombă prezentat azi de Realitatea TV! Eugen Teodorovici, în perioada în care era ministru de Finanțe, i-a transmis fostului premier Viorica Dăncilă că majorarea pensiilor nu este sustenabilă

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Eugen Teorodovici a susținut azi că majorarea pensiilor este posibilă.

„Această lege se poate aplica și sunt soluții la nivelul administrației centrale, dar, așa cum am spus și în acea notă – acea informare pentru Guvern, un document confidențial… spuneam foarte clar că trebuie luate anumite măsuri, trebuie să se reducă din zona publică cheltuielile nejustificate. Erau mai multe exemple în acel document, cu reducerea numărului de secretari de stat, de consilieri la cabinetele acestora, cu reducerea pensiilor speciale, pentru care văd că se discută în Parlament în mod nejustificat acest subiect. Legea va fi respinsă pe 30 septembrie, la CCR, din păcate. Am propus o serie de măsuri, astfel încât să putem aplica această lege.

Și am spus foarte clar că, fără aceste măsuri, este dificil dacă nu imposibil, ca legea să fie aplicată. La fel susțin și astăzi, că România își poate permite să susțină majorarea acestor pensii, dar, în același timp, trebuie luate anumite măsuri”, a declarat Teodorovici.

Să se evite angajarea de cheltuieli bugetare suplimentare pe deficitul bugetar al anului curent și anilor următori, precum și identificarea de economii de cheluieli bugetare care să nu mai fie angajate pentru alte proiecte, astfel încât să se realizeze încadrarea în țintele de deficit aprobate”, se precizează în nota pe care Teodorovici i-a transmis-o lui Dăncilă, în 2019.

Vezi și Creștere explozivă a averii în doar două luni! Anonimul candidat al USR-PLUS care a devenit milionar, după ce a intrat în politică!

Situație neașteptată pentru Marian Vanghelie. DNA i-a pus sechestru pe un bun recent recuperat de la hoți

SURSE Orice pentru a duce la bun sfârșit marea reorganizare! Marcel Vela ‘scoate din joc’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare