sursa foto:  jurnalistii.ro

Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Update. Poliția Capitalei face verificări în contextul procesului-verbal făcut public de Dumitru Coarnă. 

„Cu privire la conținutul unui proces verbal, care a fost difuzat în mediul on line, ca fotocopie, facem următoare precizari: în data de 26 martie, conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus verificări la subunitatea de poliție în vederea stabilirii tuturor aspectelor, legate atât de veridicitatea documentului, cât și cu privire la conținutul acestuia, urmând ca la finalul activității sa fie dispuse măsuri legale”, a transmis DGPMB, într-un comunicat de presă. 

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractul din MAI, Dumitru Coarnă, a făcut public un document incredibil.

Potrivit unui proces-verbal semnat de comisarul-șef de poliție Cozma Geani Mihai, șeful Sectorui 2 Poliție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni privitoare la coronavirus fie că au mască de protecție, fie că n-au.

La punctul 2 -„Gestionarea situației implicate de râspândirea COVID-19, în baza Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020” – se precizează: „Măștile de protecție se folosesc doar când există imineneța unui contact direct cu persoane suspecte a fi infectate. Nu se admit situații în care polițiștii să refuze intrarea în misiune pe motivul că nu posedă mască de protecție. În această situație, șeful subunității va emite dispoziție scrisă, urmând ca șeful sectorului să se sesizeze sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 352 Cod penal. Totodată, se va explica faptul că poliția nu deține asemenea mijloace de protecție care să nu fie distribuite către efectivele care acționează în teren”.

Vezi și EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare