sursa foto:  economica.net

Update. Drept la replică Scandic Distilleries/De-a dreptul scandalos! În plină epidemie de coronavirus, frații Micula fac bani pe spatele românilor!

Update. Scandic Distilleries ne-a trimis un trimis un drept la replică, pe care îl publicăm integral.

România traversează o situație critică în contextul evoluției imprevizibile a pandemiei generate de COVID – 19, fapt ce determină toți producătorii de materiale sanitare (inclusiv pe noi), să-și concentreze toate eforturile și resursele pentru a crește producția de alcool sanitar, pe termen lung.
Pentru adaptarea la această situație fără precedent, societatea Scandic Distilleries este nevoită să facă față obstacolelor care duc la fluctuațiile de preț, cauzate de următorii factori:
• Creșterea semnificativă a prețului materiilor prime pentru ambalare (flacoane, capace PET și folie polietilena termocontractibila)
• Creșterea prețului materiilor prime folosite în producția alcoolului sanitar, precum și al făinii utilizate în procesul de obținere al alcoolului etilic, mai ales că majoritatea acestor materii prime provin din țări afectate şi ele de pandemia COVID-19, unde furnizorii au aplicat măriri ale preturilor. La toate acestea se adaugă creșterea prețurilor de transport şi devalorizarea substanțială a leului din ultima perioadă.
• Suplimentarea resurselor necesare producției, a personalului, a utilităților și echipamentelor necesare asigurării logisticii și fluxului tehnologic.
• Acomodarea angajaților cu noile condiții de muncă pe timp de pandemie, proces ce implică costuri sociale legate de siguranța acestora, prin asigurarea echipamentelor de protecție și suportarea cheltuielilor transportului individual.
Luând în considerare că alcoolul sanitar Mona este un produs de cea mai bună calitate, ce îndeplinește criteriile unui biocid și are atestările aferente, depunem toate eforturile să menținem prețul de producție la cel mai jos prag care să asigure, totodată, parametrii de eficiență, având în vedere că practicăm printre cele mai mici prețuri din piață. Din calculele noastre, estimam ca un procent reprezentativ de 30-50% din prețul de vanzare se întoarce, direct sau indirect, la stat. În același timp, trebuie sa mentionam ca prețul de vânzare practicat de comercianți este stabilit liber de fiecare în parte și nu-l putem influența în niciun fel.
Știm că discutăm despre un produs esențial, în primul rând pentru spitale, astfel, vă putem confirma că sprijinim printr-o serie de sponsorizări eforturile cadrelor medicale în aceste momente critice, în care pandemia cu Covid-19 pune întreaga societate într-o luptă contra-cronometru.”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Scandic Distilleries.

De-a dreptul scandalos! În plină epidemie de coronavirus, frații Micula  au crescut cu 75% prețul la spirt.

Fraţii Micula au crescut cu peste 75% preţul alcoolului sanitar, biocid universal, în România

Cu doar o săptămână şi o zi înaintea pandemiei de nou coronavirus declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, SC Transilvania General Import Export SRL, firma de distribuţie din Oradea a concernului fraţilor Micula vindea în magazinele din România spirtul Mona.

Alcoolul sanitar Mona, biocid universal, produs de Scandic Distilleries, adică tot de fraţii Micula, costa însă fără TVA 4,86 de lei la sticluţă de 0,5 litri, cu concentraţie de 70% etanol.

Cu tot cu TVA, sticluţa de jumătate de litru costa pe 3 martie 5, 783 de lei la distribuitorul şi producătorul Micula.

Stare de urgenţă, ziua a 4-a. 19 martie 2020: Spirtul Mona costa la jumătate de litru- 10,115  de lei la distribuitorul şi producătoul Micula.

Pe 19 martie 2020, acelaşi distribuitor SC Transilvania General Import Export SRL, al aceluiaşi producător, SC Scandic Distilleries SA, al aceluiaşi concern al fraţilor Micula, vine în magazinele din România cu alte preţuri pentru spirtul Mona.

Sticluţa la jumătate de litru de alcool sanitar Mona nu mai costa nici 4, 86 de lei, ci 8,50 de lei. Cu 3,46 de lei mai mult.

Cu tot cu TVA, aceeaşi sticlă de alcool sanitar Mona, la 0,5 litri, cu concentraţie de 70% etanol, costa deja 10,115 lei la distribuitor. Cu 75% mai mult. Aproape dublu.

Pe factură, apare scris cu pixul şi cu semnătua chiar un preţ mai mare. 13,50 pe sticluţa de jumătate de litru care era 4,86 de lei. Creştere de 177%.

Pentru sticluţa mai mică, de 0,2 litri, preţul sărise în doar 24 de ore la 8,50 de lei, de la 5,50 de lei.

Firma distribuitoare este a familiei Micula, firma producătoare este a familiei Micula.

Firmele au venituri de 128,5 de milioane de euro şi, respectiv, de 21,8 milioane de euro pe 2018.

SC Transilvania General Import Export SRL, firma care distribuie spirtul Mona, este înfiinţată în Mai 1991, în Oradea, Bihor, iar potrivit datelor oficiale administrator era Călin Micula.

Firma are ca principală activitate declarată comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Datele oficiale de la ministerul de Finanţe arată că distribuitorul SC Transilvania General Import Export are un număr mediu de 2038 de salariaţi, iar în 2018 a avut o cifră de afaceri de 127 de milioane de euro, venituri totale de 128,5 milioane de euro, şi o pierdere netă de doar 172.910 euro. Datele arată că firma distribuitoare a lui Micula are multe datorii de recuperat de la firme insolvente, informează flux24.ro.

De ce va crește semnificativ numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în România

EXCLUSIV Adevărul despre interdicția privind constituirea unui grup mai mare de 3 persoane: Pe cine vizează

EXCLUSIV Autoritățile refuză să testeze pesoanele care au intrat în contact direct cu pacienții cu coronavirus! Reacția Ministerului Sănătății

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare