sursa foto:  digifm.ro

Dumitru Coarnă avertizează: Posturi desființate în Poliția Română! ‘Vor fi radiate’

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Conctractual din Ministerul de Interne, Dumitru Coarnă, lansează un avertisment serios.

Coarnă susține că prin marea reorganizare promisă de ministrul Marcel Vela anumite posturi din Ministerul de Interne și din structurile subordonate vor fi desființate.

Sindicalistul dezvăluie că secretarul general al MAI a cerut ca, în termen de două zile, să fie identificate și radiate toate posturile vacante din ministerul și din structurile subordonate acestuia.

SNPPC avertizează că, prin acestă măsură, deficitul de personal se va accentua, iar polițiștii aflați în activitate vor trebui să facă ore suplimentare.

Reforma de ansamblu a Aparatului Central al MAI și a structurilor din subordine, anunțată la începutul anului, de către ministrul Afacerilor Interne, dar amânată între timp din cauza pandemiei, este repusă pe tapet, în varianta ,,pe repede-înainte”: printr-o adresă trimisă ieri tuturor unităților, de către secretarul general al MAI, se solicită identificarea, în termen de numai 2 zile, a posturilor vacante și radierea acestora, până la limita desființării structurii respective. De exemplu: dacă un Birou de ordine publică are în schemă 10 posturi, dintre care 5 sunt neîncadrate, acestea vor fi radiate, rămânând minimul de 5 posturi necesar pentru menținerea Biroului.

În aceste condiții, apreciem că deficitul de personal, în loc să fie diminuat, se va accentua, fapt care va implica multe ore suplimentare pentru cei în activitate, dar și un randament mai redus al serviciului public prestat în folosul cetățenilor, comunităților și statului.

Reiterăm câteva chestiuni de principiu, care privesc managementul planificării structurale, pe care le-am adus la cunoștința MAI, în scris, și în ianuarie, când a fost anunțată intenția de reformare și, la solicitarea noastră, a fost discutată inclusiv cu partenerii de dialog social:

1 – Ordinul nr. 105/2013 privind activitatea de planificare structurală şi management organizatoric în unităţile Ministerului Afacerilor Interne, modificat prin OMAI nr. 140/2016, obligă la respectarea unor principii în domeniu și la întocmirea unui ,,RAPORT DE MOTIVARE privind elaborarea și modificarea structurii organizatorice (organigramei şi/sau statului de organizare)”, document despre care nu s-au făcut precizări în adresa trimisă direcțiilor/inspectoratelor generale;

2 – apreciem, ca federație și ca sindicat reprezentând drepturile/interesele a peste 40.000 de angajați ai MAI, că reorganizarea trebuie să fie realmente necesară, să fie fundamentată prin analize aprofundate și studii de impact pe toate planurile, să nu fie utilizată ca un paravan pentru alte scopuri obscure (de exemplu, pentru desființarea unui post care-l ,,incomodează” pe un șef), să fie transparentă și să fie dezbătută real cu partenerii de dialog social, conform legii, pentru a nu leza drepturile și interesele personalului.

Și, foarte important: să aducă plus-valoare serviciului public, cetățenilor și statului!

Considerăm că FSNPPC și SNPPC, ca entități sindicale reprezentative – statuate prin sentințe ale instanțelor judecătorești civile, abilitate de lege, la nivelul MAI, respectiv al Poliției Române și Poliției de Frontieră -, trebuie să fie parteneri reali de dialog social, atât la nivel central, cât și teritorial, și nu doar o prezență formală la ședințele de analiză pe care le incumbă procesul organizatoric.”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

Vezi și

Foamea de funcții! USR ia politicieni PSD și ALDE! Traseismul e în floare la ‘salvatorii’ României

Revoltător! Adevărata miză a terenului din zona Complexului Expozițional Romexpo. Un nume greu vrea să dea lovitura

Cum riscă România să devină un adevărat focar de COVID. Unde a eșuat Guvernul Orban

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare