După ce a reînviat Fabrica de Zahăr Luduș, proprietara brandului Zahăr Bod face apel la fermieri: ‘Să vină să semneze contractele’

Mihaela Neagu, proprietară a fabricilor de zahăr Bod și Luduș, face un apel la fermierii din județele Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș și Cluj.

După ce, sub comanda ei, Fabrica de Zahăr Luduș a reînceput să producă zahăr românesc, Neagu le cere fermierilor să vină și să semneze contractele pentru sfeclă de zahăr.

Ea a dezvăluit că, până la acest moment, a reușit să contracteze peste 5.000 de hectare de sfeclă de zahăr.

Totodată, Mihaela Neagu a afirmat că fermierii care i-au fost parteneri în 2023 au reușit să obțină un profit de peste 10.000 lei/ha de sfeclă de zahăr cultivată.

Mihaela Neagu: „APEL CĂTRE FERMIERI: „În Ardeal, încă se muncește!”

În calitate de acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș, fac un apel către toți fermierii din Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș, Cluj și nu numai, să ne contacteze și să vină să semneze contractele pentru sfeclă de zahăr, deoarece, încă din luna decembrie, noi suntem în plină perioadă de contractare pentru cantitățile pe care le vom achiziționa în acest an de la ei!

Până acum, de la fermierii din aceste județe am reușit deja să contractăm peste 5000 ha de sfeclă de zahăr, semn că în Ardeal oamenii încă muncesc, înțeleg importanța muncii lor și se dedică misiunii pe care o au în fața consumatorilor de produse românești.

Înțeleg demersul fermierilor la nivel național, însă economia trebuie să-și urmeze cursul, iar implicarea fiecăruia dintre noi este în acest moment esențială pentru tot ce se va întâmpla cu agricultura României în 2024. Faptul că anul trecut, fermierii, care ne-au fost parteneri, au reușit să obțină un profit de peste 10.000 lei/ha de sfeclă de zahăr cultivată, este un semn că putem și în România să producem, ca să nu mai fim nevoiți să importăm materie primă pentru a susține consumul autohton.

Dacă încetează importul de produse agricole din Ucraina, iar statul ar fi mai vigilent la punctele de frontieră, multe dintre probleme s-ar rezolva. Mai mult, AFIR oferă fonduri pentru culturi, ceea ce iarăși este un semn că se poate face agricultură la standarde, cu mobilizare și implicare.

Le mulțumesc pe această cale tuturor fermierilor care s-au mobilizat până acum și care nu au timp de grevă, tocmai pentru că înțeleg importanța muncii lor!”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare