sursa foto:   InvesTenergy

După ce gigantul Enel, cu 3 milioane de clienți, a provocat un cutremur pe piața de energie, șeful Consiliului Concurenței îi liniștește pe români: Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii

Gigantul italian Enel, care are 3 milioane de clienți în România, și-a anunțat intenția de a părăsi piața noastră de energie.

În acest context, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat, marți, că nu plecarea Enel nu-i va afecta pe clienții companii.

„Piaţa de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează şi companiile şi clienţii. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanţe de urgenţă. Când e criză şi faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect. S-au adus tot felul de corecţii şi sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecţie a cadrului legal şi de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor. Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie”, a spus Chiriţoiu, conform Agerpres.

Vezi și Cutremur pe piața de energie! Gigantul cu 3 milioane de clienți părăsește piața din România! Anunțul Enel

„Enel era un operator în expansiune şi am apreciat poziţia lor în piaţă. Se schimbă proprietarul, nu dispare compania. Vă dau exemplul CEZ, care se numeşte în continuare CEZ, deşi proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiţii australian localizat la Londra. Dar clienţii au contract cu compania CEZ şi primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii. Ieşirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin şi ies. Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piaţă. Nu văd de ce ieşirea Enel ar trebui privită altfel decât ieşirea CEZ”, a completat Chiriţoiu.

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

Activităţile din Europa se vor concentra pe Italia şi Spania, în condiţiile în care vom ieşi din România”, a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare