vladimir putin

sursa foto:  aldianews.com

După ce Shell a cumpărat petrol de la ruși, ministrul de Externe ucrainean a răbufnit: Pentru voi, petrolul rusesc nu miroase a sânge ucrainean?

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a avut o ieșire dură la adresa companiei Shell, după ce gigantul a achiziționat petrol de la ruși.

Pe o rețea de socializare, Kuleba a răbufnit pur și simplu. Oficialul ucrainean îi întreabă pe șefii multinaționalei dacă petrolul rușilor nu miroase a sânge ucrainean.

Totodată, el a făcut apel la oamenii din întreaga lumea să le solicite multinaționalelor să nu mai facă afaceri cu Rusia lui Vladimir Putin.

„Am fost informat că Shell a cumpărat, discret, ceva petrol rusesc. O singură întrebare pentru Shell: pentru voi, petrolul rusesc nu miroase a sânge ucrainean? Fac apel la toți oamenii cu conștiință de pe glob să le solicite multinaționalelor să rupă orice legătură de afaceri cu Rusia”, a transmis Dmytro Kuleba.

Vineri, Shell a cumpărat un transport de petrol rusesc, cu o reducere de peste 28 de dolari faţă de petrolul Brent.

Vezi și Primar din Cernăuți, pentru Bugetul.ro: ‘Au atacat și din zona Tiraspolului, după cum am eu informații’

Update! Ulterior, Shell a reacționat.

Shell: „Nu se poate întâmpla peste noapte”

În replică, Shell susține că nu a avut de ales, din cauza importanței pe care o are Rusia pe piața de profil.

Totodată, Shell reamintește că și-a făcut publice intențiile de a rupe orice legătură cu Gazprom și cu entitățile controlate de Guvernul de la Kremlin.

Vezi și Acuzat că achiziționează petrol de la ruși cu miros de sânge ucrainean, gigantul Shell reacționează: ‘Nu se poate întâmpla peste noapte’

Suntem îngroziți de războiul din Ucraina și deja ne-am declarat intențiile de a renunța la afacerile comune cu Gazprom – companie al cărui acționar principal este Guvernul Rusiei – și cu entitățile afiliate, la fel cum intenționăm să punem capăt implicării noastre într-un proiect semnificat de a crea o conductă de gaze din Rusia către Europa.

(…) Ieri am luat o decizie dificilă de a cumpăra un transport de petrol rusesc nerafinat. Rafinăriile noastre produc benzină și motorină, precum și alte produse pe care oamenii se bazează zi de zi. 

(…) O să continuăm să alegem alternative la petrolul rusesc, atunci când este posibil, dar asta nu se poate întâmpla peste noapte, din cauza aportului semnificativ pe care îl are Rusia la furnizarea globală (n.r. – de petrol)”, a transmis, printre altele, Shell.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare