sursa foto:  realitateaoltului.ro

După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

La inițiativa lui Dumitru Coarnă, SNPPC a pichetat, marți, Ministerul de Interne. Printre altele, membrii SNPPC au cerut egalizarea funcțiilor la nivel maxim, conform Deciziei nr. 51/2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

După SNPPC-ul lui Dumitru Coarnă, un al sindicat reacționează împotriva ministrului Vela și a șefilor MAI.

Este vorba despre Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul”.

„Ce înseamnă egalizarea functiilor la nivelul maxim aflat in plata ?

In lumina Deciziei 51/2019 a I.C.C.J care obliga ministerul sa egalizeze la nivel maxim in plata functiile politistilor se naste intrebarea cum se va transpune in practica acest calcul?

Haideti sa dam 2 exemple pentru a intelege mai usor raționamentul astfel:
– o functie de ofiter specialist 2
– o functie de agent principal

In aprecierea considerentelor deciziei 51/2019,, cuantumul,, salariului de functie de pe fluturas al ofiterului specialist 2 trebuie sa fie identic pentru TOATE functiile de ofiter specialist 2 existente in PLATA in minister. Asa e normal si logic pana la urma cand te incadrezi pe o functie trebuie sa ai un reper salarial clar de la care pleci nu cum se intampla in prezent. Diferențierea se va face ulterior in functie de elementele din afara salariului de functie – gradatie, grad, spor politie judiciara, conditii grele, ore de noapte, etc.

Exact același raționament se aplica si pentru functia de agent principal al carui salariu de functie de pe fluturas trebuie sa fie identic in tot ministerul, diferentierea urmând sa se faca in raport de elementele din afara salariului de functie – gradatie, grad, spor politie judiciara, conditii grele, ore de noapte, etc

Ce trebuie sa faca ministerul?
Prin directiile/serviciile financiare verifica care este cuantumul!!!!!!! maxim al salariului de functie pentru un ofiter specialist 2 la nivelul ministerului…….. poate ca la Timis este 3500, la Prahova 3600, iar la Satu Mare este 4000 lei pentru ca cineva a castigat in instanta un anumit drept inclus in salariul de functie. In acest caz ABSOLUT TOATE functiile de ,,ofiter specialist 2,, din minister trebuie egalizate la nivelul maxim aflat in plata respectiv 4000 lei.
Exact același raționament se aplica si pentru functia de agent principal. Numai asa o functie similara va fi platita egal si la Constanta si la Harghita, diferentierea urmand a se face in functie de elementele din afara salariului de functie.

Ce puteti face voi? Puteti sa va interesați inca de pe acum care este nivelul maxim in plata al salariului de functie pentru functiile ce le ocupati agenti/ofiteri……. nu de alta dar e posibil sa va treziti cu surprize – colegul tau care e pe aceeași functie cu tine dar a avut noroc in 2009 si a fost prins cu salariu de excelenta/merit/etc sau a castigat in instanta un drept, sa ia cu 5-600 lei mai mult ca tine lunar desi functia este absolut identica.

Tocmai aspectul de mai sus se vrea a fi combatut de ICCJ prin Decizia 51/2019. Spor la treaba si nu va lasati pacaliti…… functia maxima aflata in plata reprezinta un ,,cuantum,, in bani, colegul care a fost mai norocos ca tine in 2009 ia in plus un ,,cuantum,, si nu un spor pe care acum il ceri si tu pentru ca asa spune Decizia 51/2019.”, se arată pe Facebook-ul „Diamantul”.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

EXCLUSIV Semnal de ruptură între USR și PLUS! Moise Guran rupe rândurile!

EXCLUSIV Înființată în 2018, firma denunțătorilor Sorinei Pintea, contracte pe bandă rulantă cu statul! STS și MApN, și ei printre clienți

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare