sursa foto:  europafm.ro

EXCLUSIV Semnal de ruptură între USR și PLUS! Moise Guran rupe rândurile!

BUGETUL.RO a intrat în posesia unui mesaj postat pe grupul intern de comunicare al USR, intitulat „Poiana lui Iocan”. Conform acestuia, în cadrul Birourilor Naționale reunite ale Alianței 2020, s-a ajuns la reproșuri grele între membrii USR și PLUS, pe fondul pactului Dreptei privitor la candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. PLUS a acuzat USR și USR București că au negociat, în secret, cu PNL susținerea lui Nicușor Dan. Mai mult, după ce l-a criticat public, Moise Guran a anunțat că nu va face campanie pentru Nicușor Dan. În plus, lunea viitoare se va decide dacă USR și PLUS vor merge cu candidați comuni la alegerile locale sau vor face separat liste.

Vezi și EXCLUSIV Înființată în 2018, firma denunțătorilor Sorinei Pintea, contracte pe bandă rulantă cu statul! STS și MApN, și ei printre clienți

EXCLUSIV Acuze dure făcute de Dumitru Coarnă, după reținerea Sorinei Pintea! Ofițerul DNA care ar favoriza făptuitorul

Cine îi fură bucată cu bucată partidul lui Tăriceanu

Mesajul INTEGRAL intrat în posesia BUGETUL.RO:

BN-uri reunite astăzi

Dragi colegi,

astfel cum spuneam ieri ședinta de astăzi a fost foarte tensionată. S-a ajuns chiar la situația în care unii colegi de la PLUS ne-au spus că spunem lucruri neadevărate, deci implicit că mințim, ceea ce eu am zis că este de neacceptat într-un asemenea for ca BN-urile reunite. În ceea ce privește Bucureștiul am fost acuzați că USR și USR București a negociat cu PNL susținerea lui Nicușor Dan. Dacă nu ar fi fost trist ar fi fost comic, dar adevărul pe care l-am spus în BN-urile reunite a fost că USR București a luptat cel mai puternic împotriva lui Nicușor Dan, deci cu atât mai puțin nu a putut negocia cu PNL pentru susținerea lui ND. S-a discutat și cu Moise Guran referitor la ieșirea lui împotriva lui ND, a spus că a criticat programul lui ND, #constructiv și nu candidatul. Evident nimeni nu a crezut. A spus că el nu va vrea să se implice în campania lui ND, ceea ce nu e o problemă în sine, însă noi i-am spus oricum că nu îl absolvă de a nu-l ataca în public pe ND. În rest, am jucat în două filme diferite.

Filmul USR: Noi am susținut că nu putem să intrăm peste autonomia filialelor pentru că ne interzice Statutul, motiv pentru care BN-urile reunite nu pot lua decizii pe care să le impună filialelor din țară. Am insistat ca în cazul în care se va ajunge la mediere să luăm în onsiderare la stabilirea candidațior pe liste doar sondajele. De asemenea o altă variant a fost ca în cazul în care filialele nu se înțeleg în țară să le permitem să meargă pe liste separate.

Filmul PLUS: Să facem o comisie de câte 4 oameni din fiecare partid, din BN, și să mergem să negociem cu filialele unde există conflicte și nu se poate închide negocierea. Au insistat că trebuie să dăm un semnal de la centru către filiale, că acestea trebuie să înțeleagă că trebuie să se ajungă la un consens pe negociere. În niciun caz PLUS nu vrea ca unele filiale să poată merge separat în țară, dacă nu se înțeleg.

S-a dorit supunerea la vot a necesității impunerii unei soluții de la centru către filiale de către comisia propusă de PLUS. USR s-a opus supunerii la vot.

S-a dezbătut intens dacă filialele USR au dreptul de a vorbi în local cu alte partide politice în special cu PNL. PLUS a insistat să forțăm o decizie în sensul de a da această interdicție prin minuta BN-urilor reunite către filialele USR.

S-a agreat un text cu privire la aceasta interdictie care se va transmite catre presedintii de filiale, textul a fost declarat confidential, deci nu il pot pune aici.

S-a decis să se mai dea o săptămână filialelor din țară să se înțeleagă cu ajutorul colegilor din comisia tehnică și suplimentar încă 2 membri din BN-urile reunite, care să medieze conflictul și să se ajungă la o listă comună și candidați comuni. Lunea viitoare vom vedea ce rezultate au dat aceste medieri, în funcție de acest lucru vom vedea cum vom merge mai departe în Alianță pentru alegerile locale, dacă mergem pe liste comune sau separat”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare