sursa foto:  https://www.ziaruldeiasi.ro

După profesori, o nouă categorie de bugetari amenință cu greva generală și iese în stradă!

Luni, o nouă categorie de angajați din sistemul public va ieși în stradă. Este vorba despre angajații CFR Călători. Aceștia amenință cu greva generală, în plin sezon estival.

Salariații CFR se declară nemulțumiți de salarii de faptul că statul taie din banii companiei. În prezent, salariul mediu net la CFR Călători este de circa 4.200 de lei.

Lipsa bugetului de venituri și cheltuieli la CFR Călători și SA, când suntem la jumătatea anului, ne va face ca, în plin sezon estival, să avem un an mai rău ca anul trecut, cu condiții de confort pentru călători mult mai slabe și foarte multe nemulțumiri, trenuri defecte și întârzieri. Sindicaliștii feroviari vor începe etapele de grevă generală din 20 iunie, iar la 1 iulie 2023, ceferiștii de la Călători și SA vor fi în varianta de a bloca lucrul, pentru că cu așa salarii nu se poate”, a transmis Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, conform Digi24.ro.

Protest de circa 3 ore

Protestul va avea loc luni, între orele 10.00 – 12.45. Protestatarii vor picheta, pentru început, Ministerul Transporturilor. Dacă nu găsesc rezolvare, va urma un alt protest la 26 iunie și un miting în fața Guvernului la 1 iulie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare