Economia SUA în picaj. Ne așteaptă o nouă criză?

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe analize economice, ale unor specialiști de renume, arată o situație îngrijorătoare pentru cea mai mare economie din lume, mai exact cea a SUA. Aceștia avertizează că SUA va intra în recesiune.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană consideră că există o probabilitate de 30% ca economia Americii să intre în recesiune în următoarele 12 luni, în timp ce experții intervievați de Bloomberg dau o cifră de 20%.

Potrivit revistei americane Forbes, Rezerva Federală, banca centrală a SUA, a atenționat publicul că a venit timpul să-şi reducă aşteptările.

Vezi și Miliardarul Ion Țiriac anunță cel mai ambițios proiect al său

Banca Mondială, anunț care dă fiori reci liderilor lumii

Economiştii Fed văd economia avansând cu 2% anul viitor şi în 2018 şi încetinind apoi spre 1,8%. Aceasta înseamnă că economia este încă în faza de revenire. Rezerva Federală (FED) a amânat creşterea dobânzilor, informează Ziarul Financiar.

CEPR a luat în considerare, pentru analiza sa, indicatori ca rata de angajare în rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 24 şi 54 de ani, plata muncii şi ritmul în care angajaţii renunţă la locurile lor de muncă și au concluzionat că economia este mai slabă decât o arată rata actuală a şomajului, de 4,9%, pe care o invocă democraţii, aflaţi acum la putere, ca semn al îmbunătățirii economiei.
Vezi și Surpriză de proporții! OMV Petrom, scoasă la vânzare!
Surpriză de proporții! S-a cerut insolvența RCS & RDS

„Deşi există o revenire lentă, evoluţia fundamental slabă a economiei SUA continuă şi lasă mulţi americani în urmă. Guvernul federal nu a făcut progrese notabile cu politicile menite să reconstruiască competitivitatea în ultimul deceniu“, scriu și analiştii de la Harvad Business School, citașți de ZF.

Previziunile nu arată foarte bine pentru SUA, însă viitorul este destul de incert și depinde înr-o bună măsură și de politicile care vor fi adoptate de cel care va câștiga bătălia pentru Casa Albă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare