sursa foto:  agrointel.ro

eJobs anunță o explozie de aplicări pe piața muncii

eJobs anunță o explozie de aplicări pe piața muncii. Potrivit sursei menționate, în luna septembrie au fost înregistrate peste 1 milion de aplicări.

Peste 1 milion de aplicări au fost înregistrate pe piața muncii în luna septembrie, acesta fiind cel mai ridicat nivel al aplicărilor de la începutul anului și până acum, dar și cu aproximativ 10% mai mult decât în septembrie 2022.

14,3% dintre aplicări au fost efectuate pentru joburile remote, în linie cu media acestui an, dar și cu nivelul din luna septembrie a anului trecut. 84,3% dintre aplicări au mers către joburile tradiționale, care presupun prezența zilnică la birou și doar 1,4% au vizat joburile din afara țării.

Retailul a fost domeniul care a atras cele mai multe aplicări, urmat de call center / BPO, servicii, IT / telecom, financiar / bancar, transport / logistică, turism și industria alimentară.

În luna septembrie, cel mai mult s-a aplicat pentru joburile din București și Ilfov, care au adunat mai mult 630.000 de aplicări. Au urmat joburile postate de angajatorii din Cluj – Napoca și, pe locul al treilea, cu peste 142.00 de aplicări, cele remote. Clasamentul celor mai atrăgătoare orașe continuă cu Timișoara, Iași și Brașov.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare