sursa foto:  impact.ro

Este mai cald ca niciodata!

„Intreg anul 2019 a inregistrat noua luni in care abaterile termice au fost semnificative. Noiembrie este cea mai calda luna din istoria masuratorilor meteorologice, cu o abatere de 4,9 grade Celsius fata de ceea ce ar fi normal pentru o luna noiembrie, in Romania.

Luna iunie din acest an a fost, de asemenea, cea mai calduroasa din istoria masuratorilor meteorologice. Chiar si anul 2019 este, la acest moment, cel mai calduros an de cand se fac masuratori in Romania, respectiv pentru perioada 1900 – 2019, luand in considerare simularea ca luna decembrie sa fie o luna normala, ceea ce este posibil sa nu se intample.

Deja, avem in prima jumatate a lunii o abatere termica de 1,8 grade, in conditiile in care semnalul pentru aceasta saptamana indica, din nou, o vreme foarte calda”, a declarat Mateescu pentru Agerpres.

Cat priveste tendintele meteorologice inregistrate la nivel mondial, oficialul ANM a subliniat faptul ca 2019 se afla pe podiumul celor mai caldurosi ani din ultimii 140 de ani.

„La nivel mondial, in 3 decembrie, a fost prezentata analiza anului in curs de catre Organizatia Meteorologica Mondiala, in cadrul Conferintei Globale Climatice COP25 care s-a desfasurat la Madrid.

Astfel, concluzia este ca anul 2019 pare a fi pe locul 2 sau 3 in topul celor mai caldurosi ani din istorie, de fapt din ultimii 140 de ani de cand se fac masuratori la nivelul serviciilor meteorologice din intreaga lume.

Este semnificativ de mentionat faptul ca deceniul 2001 – 2019 este cel mai calduros. De asemenea, fiecare deceniu incepand din 1980 si pana in prezent a fost mai cald decat deceniile precedente, comparativ cu perioada pre-industriala. Toate aceste comparatii se fac, in special, cu perioada de referinta 1850 – 1900.

Acest lucru confirma tendinta evidenta, de la an la an, in ceea ce priveste cresterea temperaturii medii anuale la nivel mondial si, iata, ca nici Romania nu face exceptie”, a sustinut directorul general al ANM.

Elena Mateescu participa, luni, alaturi de ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, la conferinta nationala de lansare a proiectului SIPOCA 596 „Dezvoltarea capacitatii administrative a Ministerului Mediului privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de riscurile specifice ministerului si a situatiilor privind starea mediului”, organizata la Palatul Parlamentului, arata ziare.com

 

Vezi si:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare