Este Xiaomi Redmi Note 10 Pro un telefon bun? Iată tot ce trebuie să știi despre specificațiile acestuia

Xiaomi Redmi Note 10 Pro este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri din ultimele 12 luni, raportat la setul său de specificații interne. Prețul acestuia se situează între 1400 și 1900 de lei în funcție de memoria RAM și memoria internă a telefonului. Tocmai din cauza prețului redus și a faptului că brand-ul Xiaomi nu a fost foarte popular până acum, majoritatea persoanelor sunt sceptice în ceea ce privește acest telefon.

Design

Xiaomi Redmi Note 10 Pro are un amestec de trăsături de design high-end și low-end. De exemplu, are o mufă pentru căști, precum telefoanele mai ieftine, însă partea din spate a lui Xiaomi Redmi Note 10 Pro este realizată din Gorilla Glass ușor curbată, nu plasticul pe care îl folosesc astăzi multe telefoane mult mai scumpe. 

Singurul semn evident că Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un telefon accesibil este că laturile sale sunt mai degrabă din plastic decât metal. Nu sticla de pe spate este neapărat cea care îi oferă aspectul deosebit, ci mai degrabă sistemul de camere de fotografiat. Obiectivului principal are propriul său cadru argintiu strălucitor, iar conturarea pe două niveluri este acolo pentru a face camera să pară și mai performantă decât este. Este un telefon care ar putea fi ușor confundat cu unul care costă 3000 de lei, nu 1400. Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un telefon subțire de doar 8 milimetri, iar greutatea sa este sub 200 de grame. 

Display

Ecranul Xiaomi Redmi Note 10 Pro este, de asemenea, exemplar. Este un ecran OLED mare de 6.7 inch, cu o rezoluție de 1080 x 2400 și 120Hz. Oferă o claritate bună, un contrast excelent, o culoare profundă și suficient spațiu pentru a putea fi considerat un ecran bun pentru video și jocuri. Ecranul OLED este, de asemenea, o bază perfectă pentru rata de reîmprospătare ridicată. Cei 120 Hz înseamnă că imaginea este reîmprospătată la o rată dublă față de rata standard și face ca aplicațiile să deruleze mult mai ușor. 

Performanța

Xiaomi Redmi Note 10 Pro are, de asemenea, exact genul de chipset pe care l-ai dori într-un telefon din această clasă. Este Snapdragon 732G, un procesor de gamă medie, cu unele optimizări pentru jocuri. Acesta nu este neapărat cel mai puternic procesor pe care l-am putea întâlni la acest preț. Snapdragon 765G și 750G, utilizate în telefoanele cu 5G, au mai multă putere GPU. În cazul lui Xiaomi Redmi Note 10 Pro avem parte de o alternativă ușor mai puțin puternică, pregătită pentru 4G.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un telefon excelent pentru jocuri. Și în timp ce rivalii cu chipset-uri Snapdragon 750G și 765G au ceva mai multă putere de joc, există un argument solid că acesta este cel mai bun telefon de joc la preț, datorită difuzoarelor sale excelente și ecranului OLED.

Are o memorie RAM generoasă LPDDR4X de 6 GB, iar memoria internă este de 128 GB. Există, de asemenea, un model cu 8 GB RAM ce citește cu o viteză de 512 MB/s. Aceasta este performanța în stil SATA SSD și, fără îndoială, contribuie la viteze de încărcare ale jocului similare cu cele ale unui smartphone high-end.

Camera foto

Xiaomi Redmi Note 10 Pro are un senzor principal de 108 MP cu f/1.9. Este o specificație care atrage atenția. Cu toate acestea, senzorul care se remarcă cel mai mult la acest telefon este tele-macro de  5 MP cu f/2.4. Este una dintre cele mai bune camere macro pentru telefon. Multe telefoane de la acest nivel au camere macro, dar majoritatea au senzori de 2 MP ce nu reușesc să realizeze fotografii prea calitative. Cu acest senzor macro al lui Xiaomi Redmi Note 10 Pro poți capta detalii și poți fotografia subiecte incredibil de aproape. Poți obține acel bokeh pe care multe camere de smartphone-uri nu îl pot obține.

Modul de noapte este, de asemenea, surprinzător, fiind printre cele mai bune din această categorie. Dacă fotografiați cu acest mod, zonele întunecate apar aproape negre, dar dezvăluie detalii în umbre.

Camera frontală este Sony IMX471 16 MP, întâlnită și la OnePlus 7T. Este similară camerei ultra-wide și oferă o rezoluție foarte bună.

Baterie

Xiaomi Redmi Note 10 Pro are o baterie de 5020 mAh, baterie ce pare destul de puternică având în vedere cât de subțire este acest telefon. Cu o capacitate de încărcare rapidă de 33 W, se poate încărca de la 0 la 55% în jumătate de oră. 

Per total, Xiaomi Redmi Note 10 Pro este un telefon cu specificații remarcabile și un preț accesibil. Dacă nu vă deranjează lipsa tehnologiei 4G, acesta este cu siguranță un telefon pe care trebuie să îl luați în considerare, mai ales acum când Xiaomi este pe locul 3 în lume, imediat după Samsung și Apple.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare