sursa foto:  digi24.ro

Eugen Tomac, atac furibund: ‘Doamna Weber s-a comportat ca un instrument politic în mâinile lui Călin Popescu-Tăriceanu’

Liderul PMP, Eugen Tomac, a reacționat extrem de dur după decizia Curții Constituționale de marți prin care au fost respinse sesizările Avocatului Poporului pe tema legii privind carantina.

 

 

„Decizia CCR de astăzi prin care a respins sesizările Avocatului Poporului pe marginea legii privind carantina ne arată nevoia de a avea în această funcţie un jurist profesionist, un om care să înţeleagă legile României, atât în spiritul, cât şi în litera lor. Dar, din păcate, doamna Weber s-a comportat ca un instrument politic în mâinile lui Călin Popescu-Tăriceanu. La fel cum Victor Ciorbea a executat întocmai partitura care i-a fost pusă în faţă de Liviu Dragnea. De aceea, PMP va propune ca, în eventualitatea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, alegerea Avocatului Poporului să fie făcută de către cetăţenii României prin vot, în paralel cu scrutinul legislativ din 2024”, scrie Tomac pe Facebook.

 

 

 

Potrivit acestuia, un astfel de sistem de alegere funcţionează în SUA, unde cetăţenii pot alege procurorii generali în anumite state în cadrul sistemului federal.

 

 

 

„După alegerile parlamentare din acest an, PMP consideră drept prioritară modificarea Constituţiei şi va încerca, alături de celelalte formaţiuni democratice şi pro-europene, să genereze o majoritate calificată (două treimi) pentru a depăşi condiţiile impuse de actuala lege fundamentală”, subliniază preşedintele PMP, conform agerpres.ro.

Citește și:

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare