sursa foto:  digi24.ro

Euroins revine cu un nou mesaj pentru românii care au polițe RCA încheiate cu compania: ‘Nu mai târziu’

Compania Euroins a revenit cu o nouă informare pentru cei care au polițe RCA încheiate cu compania, după decizia ASF de a retrage autorizația de funcționare a Societății de Asigurare – Reasigurare EUROINS Romania S.A.

Potrivit Euroins, cei care au o poliția RCA încheiată cu societatea trebuie să parcurgă două etape pentru a denunța contractul de asigurare.

Prima etapă constă în denunțarea contractelor de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A., aceasta realizându-se prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins.

Apoi, cererea de restituire a primelor de asigurare se înaintează la Fondul de Garantare a Asiguraților, documentele necesare putând fi consultate pe site-ul www.fgaromania.ro.

Informarea Euroins:

„Vă informăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus prin Decizia nr. 262/17.03.2023 retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare – Reasigurare EUROINS Romania S.A. și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul prevederilor legale aplicabile.

Asigurații au dreptul de a recupera primele de asigurare, achitate în cadrul contractelor, pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de Euroins Romania S.A., ca urmare a încetării contractelor de asigurare. Denunţarea contractului de asigurare de către una dintre părţi se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 20 de zile calculate de la data primirii notificării de către cealaltă parte.

În acest sens este necesară parcurgerea a două etape:

  1. Denunțarea contractelor de asigurare încheiate cu Societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. se face prin transmiterea notificării de reziliere la Euroins. Cererea de denuntare trebuie sa contina obligatoriu serie si numar polita de asigurare, copie CI/BI sau imputernicire in cazul asiguratilor persoane juridice și se transmite pe adresa de e-mail dedicată: reziliere@euroins.ro.
  2. Cererea de restituire a primelor de asigurare se înaintează la Fondul de Garantare a Asiguraților, documentele necesare putând fi consultate pe site-ul www.fgaromania.ro

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraților se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 262/17.03.2023.

De la acestă dată, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, orice persoană care pretinde un drept de creanță de asigurări împotriva asigurătorului în stare de insolvenţă poate formula o cerere de plată la Fondul de Garantare a Asiguratilor pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor sau o cerere de restituire de primă.

Este important ca toți potențialii creditori de asigurare ai Euroins Romania S.A. să se adreseze Fondului cu o cerere de plată/ restituire primă, chiar dacă au formulat cerere de despăgubire la asigurator”,

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare